Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Știați că apa de orez este remediu miraculos impotriva hipertensiunii? Modul de utilizare

apadeorez

„Frumoasa si sanatoasa ca bobul de orez” este cel mai frumos compliment pe care il poate primi o femeie din Japonia. Apa de orez are efect uşor astringent, astfel că ajută la diminuarea şi închiderea porilor dilataţi. Poate fi utilizată pe orice tip de ten: uscat, gras sau normal.
Apa de orez este benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune, deoarece scade tensiunea arterială. În plus, ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului;

– are proprietăţi calmante, fiind un remediu eficient împotriva mâncărimilor pielii cauzate de urticarie sau diverse afecţiuni ale pielii.

Timp de secole, femeile asiatice au folosit apa de orez in scopul mentinerii frumusetii. Femeile din aceasta parte a globului nu aruncau apa in care spalau orezul, ci isi racoreau fata cu ea. Apa de orez avea puterea de a regenera si hrani pielea, fiind una dintre cele mai vechi si eficace tratamente cosmetice asiatice. Nu intamplator, apa de orez este numita „miracolul frumusetii nipone”.
Pe langa faptul ca este unul dintre cei mai blanzi agenti de curatare si tonifiere (impreuna cu apa de trandafiri), apa de orez contine vitamine precum: B1, C, E, precum si minerale care impreuna ajuta la inchiderea porilor, la catifelarea si tonifierea pielii.
Un alt mare avantaj al apei de orez este usurinta cu care poate fi facuta acasa: aveti nevoie de orez jasmine (preferabil organic) si apa purificata/plata.

O metodă de înfrumuseţare extrem de populară în Asia începe să pătrundă treptat şi în rândul femeilor de pe celelalte continente. Este vorba despre utilizarea apei de orez, care conferă strălucire părulului şi face pielea mai catifelată şi sănătoasă. În plus, apa de orez este recomandată şi de specialiştii în ayurveda (medicina tradiţională hindusă).

Aşadar, tradiţia spălării părului cu apă de orez este îndelung practicată de femeile din grupul etnic Yao, din China. Acestea sunt cunoscute mai ales pentru recordul pe care l-au adus comunităţii lor: Huangluo a fost desemnat satul în care trăiesc femeile cu cel mai lung păr din lume.

Un alt mare avantaj al apei de orez este usurinta cu care poate fi facuta acasa: aveti nevoie de orez jasmine (preferabil organic) si apa purificata/plata.

Secretul părului lor lung şi mătăsos este chiar apa de orez care, pe lângă proprietăţile deja amintite, face ca podoaba capilară să fie şi mai uşor de pieptănat.

În ceea ce priveşte îngrijirea tenului, apa de orez poate fi folosită ca tonic natural. Tamponarea feţei cu un disc demachiant înmuiat în apă de orez va calma pielea şi îi conferi un aspect neted. De asemenea, ea poate preveni apariţia şi estompează petele cauzate de procesul de îmbătrânire.

Apa de orez are efect uşor astringent, astfel că ajută la diminuarea şi închiderea porilor dilataţi. Poate fi utilizată pe orice tip de ten: uscat, gras sau normal.

Pe lângă toate acestea, apa de orez are şi următoarele beneficii asupra sănătăţii organismului:

– furnizează energie, deoarce este bogată în carbohidraţi, dar şi în vitamine şi minerale ce ajută la buna funcţionare a metabolismului;

– previne apariţia cancerului. Orezul, în special cel brun, este bogat în fibre şi antioxidanţi, precum vitamina A şi fenoli, ce scad riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer;

– reglează temperatura corpului;

– previne gastroenterita;

– este benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune, deoarece scade tensiunea arterială. În plus, ajută la îmbunătăţirea funcţiilor cardiovasculare ale organismului;

– are proprietăţi calmante, fiind un remediu eficient împotriva mâncărimilor pielii cauzate de urticarie sau diverse afecţiuni ale pielii.

Modul de preparare

Apa de orez se prepară extrem de simplu. Nu trebuie decât să fierbi orezul într-o cantitate mai mare de apă, astfel încât acesta să nu absoarbă întreg lichidul.

La final, totul se strecoară, iar apa rămasă poate fi băută când încă este călduţă sau poate fi folosită pentru spălarea părului sau a tenului atunci când s-a răcit. Poate fi păstrată în frigider maxim patru zile.

Sursa: frunza-verde.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.