Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Sunt printre noi, ”oamenii din umbră”. Îți pot influența viața, împotriva voinței tale

spy

Cel mai agresiv serviciu secret din lume, conform surselor americane, este cel indian numit RAW(nu Mossad!) . Diaspora indiană este formată din peste 20 milioane de indieni care lucrează în SUA sau Marea Britanie. Cei mai mulți imigranți care lucrează în Sillicon Valley sunt de origine indiană și au acces la multe proiecte care sunt considerate top secret.

RAW supraveghează cu multă atenție acești specialiști, pe mulți încercând să-i racoleze. Multe dintre acțiunile agenților RAW de pe teritoriul european și american au fost stopate de agenții FBI.

Un alt serviciu secret deosebit de puternic este cel pakistanez, care pe vremea comunismului a reușit să stopeze câteva acțiuni ale celebrului KGB, dar și pe cale ale serviciilor secrete indiene în Cașmir.

Se spune că nu a fost prins sau fotografiat nici un agent pakistanez. Ca și număr există peste 10000 de agenți, mulți dintre aceștia având legături foarte strânse cu Arabia Saudită. S-a spus că serviciile pakistaneze au fost implicate în atacurile din 11 septembrie 2001.

Cea mai mare agenție secretă din lume este cea chineză care are 7000 de funcționar și 50000 de pești de apă profundă, sau agenți secreți. Agenția are puteri nelimitate și reprezintă brațul de fier al Chinei.

FSB este succesorul KGB-ului. Rusia are 61000 de kilometri de frontieră terestră și maritimă. 4000 de kilometri cu China, 7500 de kilometri cu Karahstan, o țară mare care trebuie apărată. Acesta este sloganul celor de la FSB.

În anul 1992, media din Rusia susținea că, KGB-ul a avut peste 500000 de agenți. CIA are peste 25000 de angajați, iar un agent poate câștiga și 60000 de dolari pe lună. Aproape 20% dintre angajați sunt cetățeni americani proveniți din minorități etnice.

Într-un an, sunt depuse câteva sute de mii de CV-uri, pentru câteva posturi disponibile. În ceea ce privește România, SIE, SRI, STS, SPP, au împreună peste 15000 de angajați, adică un agent secret la 1200 de români.

Bugetele celor patru instituții sunt duble față de cel al sănătății. Într-un interviu, directorul SIE, Răzvan Ungureanu a declarat că au fost cazuri în care spioni români au fost uciși. Regula este aceea că un spion român trebuie să respecte legile României, dar nu și pe cele ale statului unde operează. Agenții știu din momentul în care depun jurământul că vor participa la misiuni de sacrificiu.

Cel mai mare spion român a fost Mihail Moruzov care la vârsta de 22 de ani a dejucat un plan diabolic. În biserica bulgărească din Tulcea se întâlneau spioni bulgari care împreună cu preotul puneau la cale ruperea provinciei dintre Dunăre și Marea Neagră și alipirea la Bulgaria. El a informat autoritățile române care au dejucat acest plan.

Din anul 1924 până în anul 1940, când a fost asasinat a lucrat pentru serviciile secrete române. Moruzov a reușit să prindă 154 de spioni germani, iar în anul 1934, a reușit să salveze viața lui Carol al II-lea, după ce a dejucat un complot pus la cale de colonelul Victor Precup. Moruzov absolvise trei clase primare în Tulcea.

sursa: efemeride.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.