Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Tehnologia VIITORULUI: ferestrele inteligente care controlează gradul de pătrundere a luminii

Dupa ani si ani de experiente si cercetari tehnologice dedicate, specialistii au reusit sa realizeze primele ferestre inteligente, capabile sa controleze gradul de patrundere a luminii in incapere.

Ideea nu este noua – numeroase laboratoare ale lumii, cu pedigree indiscutabil in domeniul tehnologic, incearca de multa vreme sa creeze astfel de prototipuri, menite sa imbunatateasca gradul de eficienta energetica a locuintelor.

Specialistii din cadrul Institutului Lawrence Berkeley, din California, au pus la punct insa, primul tip de ferestre care fructifica nanotehnologia, pentru a „sensibiliza” sticla la lumina.

Este vorba de fapt, despre un sofisticat sistem de blocare selectiva a luminii si caldurii deopotriva, atunci cand nivelul acestor parametrii depaseste limitele prestabilite de utilizator.

Detaliile proiectului au fost publicate in paginile revistei de specialitate Nature, in cadrul unui material mai amplu, care accentueaza importanta realizarii, subliniind caracteristica low-cost a componentelor sistemului.

Sticla utilizata la construirea acestor ferestre magice, ofera asadar posibilitatea controlului temperaturii si luminii dintr-o anumita incapere, prin schimbarea la comanda a gradului lor de opacitate, facilitand in acest mod limitarea consumurilor energetice interne.

sursa: stirisinoutati.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.