(VIDEO) Terapia cu oxigen sau cum a „ÎNVIAT” o fetiță de trei ani după ce s-a înecat în piscină

Eden este cel mai mic copil din cinci și locuiște alături de familia sa în Fayetteville, SUA. În ziua accidentului se juca împreună cu frații ei în curte. Mama ei s-a dus la duș, iar a făcut șocanta descoperire.

Eden Carlson avea doi ani atunci când mama ei a găsit-o pe fundul piscinei aproape moartă. Paramedicii au venit imediat și după două ore de efort inima ei a început să bată din nou, scrie Daily Mail. Medicii au reușit după mai multe ore de resuscitare să o aducă la viață, dar nu fără un preț. Fetița suferise leziuni ale creierul „ireversibile”.

După ce a făcut terapie cu oxigen, Eden și-a revenit ca prin minune, iar acum aleargă, râde și zâmbește așa cum este normal să o facă un copil de vârsta ei. Este prima oară când aceast tramenent funcționează la un asemenea nivel.

„În mod normal, este necesar să se facă o RMN funcțională (imagistică prin rezonanță magnetică) pentru a vedea diferența (după terapie, n.n.). În acest caz, s-a făcut un RMN, iar creierul ei arăta complet normal. Fără îndoială, la ea țesutul cerebral s-a refăcut masiv.” – a declarat dr. Harsh.

Cheia acestui succes miraculos a fost intervenția rapidă și vârsta foarte mică a fetiței, crede specialistul care a pus la punct noua terapie cu oxigen.

sursa: evz.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *