Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Terapiile “Aslan”, una dintre cele mai importante invenții din lume. Ce mânca Ana Aslan?

Foto: Adevarul.ro

Ana Aslan, inventatoarea Gerovitalului, a trăit nouă decenii adoptînd o dietă sănătoasă care i-a adus un tonus fizic şi intelectual de invidiat .

Dar puţini ştiu că cercetătoarea care a găsit leacul pentru longevitate a reuşit ea însăşi să amîne bătrîneţea, atingînd impresionantă vîrstă de 91 de ani. Această performanţă s-a datorat nu doar elixirului produs în România, ci şi unei diete alimentare care i-a tonifiat organismul şi care a ajutat-o să trăiască fără probleme de sănătate chiar şi la vîrste înaintate.

La 80 de ani încă purta tocuri înalte, avea o ţinută ireproşabilă şi în fiecare dimineaţă savura o cupă cu şampanie. Iată ce mînca Ana Aslan şi ce este Gerovitalul, substanţa care a revoluţionat speranţa de viaţă.

Gerovital H3, vitamina Anei Aslan

Continuînd cercetările într-un azil de bătrîni, Ana Aslan a evidenţiat importanţa novocainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vîrstă. Cercetările au demonstrat eficienţa tratamentului pe mai mulţi bătrîni, dintre care unul de 110 ani. După patru ani, tremurăturile mîinilor şi ale capului aproape încetaseră, putea să meargă singur, avea poftă de mîncare, părul alb se repigmenta şi avea o stare psihică bună.

Pentru mai bine de doi ani, s-au urmărit efectele tratamentului asupra a 15.000 de persoane cu vîrste cuprinse între 38 şi 62 de ani. 400 de medici şi 154 de clinici au luat parte la experimentul care avea să ateste valabilitatea teoriei emise de cercetătoarea româncă. Între anii 1946 şi 1956, după numeroase cercetări clinice şi experimentale a preparat vitamina H3 (Gerovital).

După omologarea medicamentului, s-a trecut la producţia de serie sub formă de fiole, iar cinci ani mai tîrziu şi sub formă de drajeuri, cremă terapeutică şi loţiune capilară. Vestea descoperirii acestui misterios leac s-a dus în toată lumea. Gerovital H3 a fost brevetat în peste 30 de state.

În 1960, a început să experimenteze Aslavital, un nou produs care conţinea, pe lîngă procaină, şi un factor activator şi antiaterogen. Produsul a fost finalizat şi brevetat în anul 1980, invenţia aparţinînd în egală măsură Anei Aslei şi doctorului Ion Polovrăgeanu.

La acea oră, metoda de tratament Ana Aslan aducea anual peste 17 milioane de dolari statului român, din care plăţile pacienţilor străini reprezentau 90%. Cercetătoarea a primit 130.000 de scrisori din 123 de ţări.

Ce mânca Ana Aslan?

Cercetătoarea a dus un regim de viaţă sănătos, astfel că anii ei de bătrîneţe au fost fără probleme de sănătate. „Totul trebuie să fie cît mai natural, trebuie evitate alimentele din conservă. Alimentaţia trebuie să aducă în mod natural ceea ce are nevoie organismul. Fără substanţe inutile“, spunea Ana Aslan, recomandînd alimentaţia bazată pe legume şi fructe. Mînca de trei ori pe zi, nu cina mai tîrziu de ora 19,00. La capitolul carne, pe primul loc aprecia carnea de vită, apoi peştele, pasărea şi mielul, ultimul consumat fiind porcul.

În general, Ana Aslan considera că e mai sănătoasă carnea de la animalele care se hrănesc, la rîndul lor, mai curat, categorie în care nu intră şi porcul. Carnea trebuie preparată rasol sau la cuptor, în niciun caz prăjită. Legumele le recomanda crude sau sufleuri. În dieta ei nu intrau grăsimile şi prăjelile, în schimb adora lactatele şi ouăle.

Avea şi mîncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămîie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Îi plăcea tortul „Buturugă“, făcut în casă. Nu mînca nimic de la cofetărie. Acest tip de alimentaţie este unul modern, recomandat de mulţi nutriţionişti. Efectul asupra Anei Aslan a fost uimitor. În fotografiile de la 80 de ani, nu se vede niciun rid.

surse:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.