Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Teroarea șoferilor se întoarce pe străzi! O nouă lege pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

ridicare masini

Ministerul Afacerilor Interne a elaborat o nouă procedură de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, document ce se află în prezent în dezbatere publică.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că această activitate nu poate fi reglementată de autorităţile locale.

Primăria Sectorului 1 Bucuresti a câştigat un proces prin care ÎCCJ obliga MAI şi Guvernul să aprobe un nou regulament de ridicare a maşinilor.

Conform noului regulament elaborat de MAI, ce modifică legea circulaţiei, se propune reconsiderarea întregulului mecanism în care operează ridicarea vehiculelor.

Ridicarea maşinilor trebuie dispusă în scris, prin dispoziție de ridicare.

Dispoziția de ridicare trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii:

  1. a) data, ora şi locul ridicării vehiculului;
  2. b) gradul profesional, numele şi prenumele polițistului rutier care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi unitatea din care acesta face parte;
  3. c) indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;
  4. d) menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului;
  5. e) date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului;
  6. f) datele de identificare ale proprietarului sau ale utilizatorului vehiculului.

Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, cu următoarea destinație: originalul pentru emitent, al doilea exemplar pentru administratorul drumului public, iar al treilea pentru persoana care solicită restituirea vehiculului, se specifică în documentul elaborat de MAI privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

În luna aprilie 2016, Guvernul a fost obligat printr-o decizie a instanţei, dată în urma demersurilor făcute de Primăria Sectorului 1, să adopte, în regim de urgență, un regulament de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Curtea de Apel București, prin sentința civilă nr.1173/07.04.2016, obliga Ministerul Afacerilor Interne ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, să elaboreze procedura de ridicare a mașinilor oprite/staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, așa cum este prevăzută la art. 64 și art. 97 alin 1 lit. d) și alin. 6 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 195/2002 republicată. Totodată, Curtea de Apel București obliga Guvernul României ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

Guvernul a anunţat, la acel moment, că nu va ataca decizia instanţei.

Cătălin Drulă, consilierul premierului Cioloş, pe probleme de infrastructură, spunea recent că “există o rezistență la nivelul M.A.I. în a face orice pas în acest sens”.

sursa: superwomen.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.