Tratament antic pentru piele folosit cu succes de japonezi

Japonezii folosesc un remediu pentru piele din vremea lui Hipocrate

Chiar din vremea parintelui medicinei, Hipocrate, melcul era un remediu ce trata cu succes inflamațiile pielii. In acest scop, Hipocrate recomanda melcii zdrobiti, amestecati cu lapte acru. In zilele noastre, sunt folosite cremele cu extract de melc, ca tratament impotriva imbatranirii pielii.

Tratamentul japonezilor cu melci

Un tratament revolutionar, experimentat intr-un salon din Tokio, foloseste melci vii care se tarasc pe fata pacientului. Se considera ca mucusul produs de acestia contine substante benefice pentru infrumusetarea pielii, dar pot ajuta si la vindecarea arsurilor solare, provocate de expunerea la radiatiile ultraviolete.

Cura cu melci, numita Celebrity Escargot Course, este aplicata in cadrul unui tratament, timp de 60 de minute, la Clinical Salon din Tokio. In timpul tratamentului, fata este curatata, apoi pe frunte si pe obraji sunt asezati cinci melci care sunt lasati sa mearga liber. Tratamentul mai include masaje cosmetice, masti si impulsuri electrice.

Specialistii salonului cosmetic din Tokio susțin ca in timpul tratamentul mucusul produs de melci ajuta la hidratarea pielii, reduce inflamatia si indeparteaza celulele moarte, oferind pielii o stralucire sanatoasa si atenuând semnele imbatrânirii. Se considera ca mucusul de melc, care ajuta la refacerea celulelor pielii, ar fi util si in cazul arsurilor provocate de expunerea la radiatia ultravioleta.

Sursa: caplimpede.roecology.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *