Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Ai grijă, s-ar putea să râzi cu lacrimi! Remedii bizare de la mai multe popoare

Toată lumea a auzit încă din copilărie tot felul de leacuri bizare pentru nişte probleme medicale simple sau nu.

În cele ce urmează, o să îţi fac câteva „recomandări” de remedii bizare de la mai multe popoare, leacuri pe care ar trebui să le eviţi. Ai grijă, s-ar putea să râzi cu lacrimi!

Urina vindecă acneea – Americanii din vremuri străvechi aveau tot felul de obiceiuri pentru a eradica acneea, una dintre acestea implica urina.

Pipotele vindecă diareea – Trebuie să recunosc că tare curioasă sunt să aflu cine a inspirat acest remediu. Orice deciti să faci, nu încerca pe un copil acest remediu ca să vezi dacă funcţionează sau nu.

Şosetele murdare ajută la tratarea gâtului inflamat – Acest remediu a luat naştere înaintea secolului al XX-lea în Anglia şi implică înfăşuratul şosetelor murdare în jurul gâtului inflamat. Oare chiar este un remediu sau bolnavul aplica această metodă pentru a-i ţine pe cei dragi la depărtare? La acest capitol se pare că un alt tratament englezesc implica înfăşuratul gâtului în bacon, iar irlandezii aplicau sare de hering pe tălpile picioarelor ca să nu îi mai doară gâtul.

Tutunul vindecă durerile de urechi – Şi românii cred că atunci când te doare o ureche îţi era recomandat să îndeşi tutun de mestecat umed sau să sufli fum de ţigară în ureche. Iar dacă urina era „atât de bună” în tratarea acneei, oamenii o aplicau şi în cazul durerilor de urechi.

Usturoiul cu ciocolată vindecă pierderea memoriei – Un leac tradiţional pentru înlăturarea pierderii memoriei înseamna mâncatul usturoiului cu ciocolată de două-trei ori pe zi. Deşi niciun doctor nu recomandă acest remediu, putem înţelege de ce oamenii făceau asta: usturoiul şi ciocolata conţin antioxidanţi care protejează celulele creierului.

Şarpele cu clopoţei vindecă reumatismul – Pe vremuri, americanii se pare că tratau reumatismul omorând un şarpe cu clopoţei înainte de a avea şansa să atace. Îi luau pielea, o uscau şi o puneau într-un recipient cu whiskey din porumb, după îl consumau. În Israel, există un studiu care arată că veninul unui şarpe, cu toxinele scoase, poate fii un remediu pentru artrită. Logica vine de la faptul că veninul conţine peptide (o moleculă cu amino acizi), care opresc semnalele de durere, lucru de care se folosesc şerpii pentru a-şi imobiliza prada.

Cucii vindecă durerile de spate – Tot englezii sunt de vină şi pentru acest leac care implică să te întinzi pe spate şi când auzi un cuc să te rostogoleşti de trei ori. O altă variantă a acestui leac este să te rostogoleşti când auzi pentru prima dată un cuc primăvara.

Oul vindecă vânătaile – Pentru acest leac chinezesc ai nevoie de o monedă şi un ou fiert, curăţat de coajă. Bagă moneda în ou, iar apoi ţine oul pe vânătaie pentru 30 de minute.

Ceara de urechi vindecă herpesul – Nu există nicio dovadă pentru acest lucru şi din păcate nu este nici haios. Herpesul este un virus, nu are leac, iar erupţiile cutanate se vindecă de la sine.

Cadavrele vindecă furuncul (o infecţie a pielii) – Acest remediu englezesc are votul nostru pentru „cel mai bizar leac tradiţional”. Legenda spune, da îndrăznesc să zic legendă, că după ce ai spart furuncul, trebuie să pui ce rămâne din el într-un sicriu. Se pare că englezii credeau că astfel o să te părăsească boala şi va trece la persoana decedată.

Sursa: one.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.