Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Un experiment aparte, care arată ce se va întâmpla până la urmă, dacă bei bere zilnic

foto: Pretty Prague

Un redactor al unei reviste din Rusia a hotărât să facă un experiment, prin care să observe ce schimbări se vor produce cu corpul său dacă va bea câte o bere în fiecare zi, timp de o lună de zile.

Înainte de a se pune pe treabă, omul a mărturisit ca duce un mod de viață sănătos, aleargă în fiecare dimineață și bea alcool doar cu anumite ocazii. A făcut câteva analize medicale care au adeverit că este sănătos.

În primele zile a început să bea 500 ml de bere de 5-6 ori pe săptămână. După prima experiență s-a simțit înviorat și binedispus.

Prima săptămână. După câteva zile de la începerea maratonului își făceau apariția, frecvent, durerile de cap, deși nu avea această problemă mai înainte. Își făcea zilnic poze, iar făcând o comparație a acestora a observat ceva uimitor. Fața sa părea mai umflată, și-au făcut apariția și binecunoscutele pungi sub ochi.

A doua săptămână. Somnul și trezirea au devenit o problemă. Avea nevoie de minim 40 de minute ca să adoarmă. Iar dimineața avea nevoie de o oră și o cană de cafea tare ca să se trezească.

A treia săptămână. Colegii de muncă au observat că a devenit irascibil. A observat că se uită în monitor fără să se poate concentra. Deși mai înainte putea să lucreze liniștit 4 ore la rând, fără să facă o pauză și să se simtă obosit. Iar acum din oră în oră atenția îi era distrasă de alte lucruri și privea adesea la ceas cu dorința de a pleca mai repede acasă.

A patra săptămână. Avea obiceiul de a alerga dimineața. Însă acum făcea un efort maxim doar ca să iasă din casă. Dacă mai înainte alerga 12 km chiar și pe ploaie, în timpul experimentului distanța s-a micșorat de 2 ori. În decursul acestei luni băiatul a alergat doar de 5 ori, iar mai înainte o făcea de 10-14 ori.

Cel mai mult l-a șocat repeziciunea cu care lua în greutate. Cu toate că a continuat să facă sport, se îngrășa. S-a ivit burta de bere.

Ca să afle ce efecte negative i-a produs acest viciu a mers din nou la medic. Rezultatele analizelor au arătat că burta de bere și-a făcut apariția din cauza tulburării sistemului endocrin, iar insomnia din cauza problemelor cu rinichii. Circulația sângelui a devenit mai proastă, de aici s-a ales cu respirația grea și fața umflată.

Concluzia experimentului. Dacă bei bere zilnic:

– Arăți mai prost. Apar cearcăne și pungi sub ochi;
– Se înrăutățește calitatea somnulu;
– Este mai greu să lucrezi și să te concentrezi;
– Apar probleme de sănătate. Aptitudinile sportive s-au micșorat de 2 ori. Din cauza problemelor cu vasele de sânge a apărut respirația grea și bătăile rapide ale inimii. Din cauza somnului prost au apărut durerile de cap.

sursa: amiiko.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.