Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un nou sistem planetar FASCINANT! Are cel puţin şase planete în jurul stelei centrale

NASA a anunţat descoperirea unui nou sistem planetar, Kepler 11-b, aflat la 2.000 de ani lumină faţă de Terra şi format din şase planete, în strânsă orbită faţă de steaua lor.

Observatorul Kepler al NASA a descoperit cel mai mare sistem de planete care orbitează în jurul unui singur soare. Steaua, denumită Kepler-11, are în jurul ei cel puţin şase planete, cele mai multe dintre ele aflându-se într-o orbită mai apropiată de steaua lor decât Mercur de Soarele nostru.

Sistemul constă în planete cu densitate mică, ceea ce sugerează că sunt compuse din gaz sau din lichide, care sunt pe punctul să fiarbă, din cauza distanţei foarte mici faţă de stea. Tot sistemul, de la orbite la planetele în sine, par a fi la limita stabilităţii.

„Kepler-11 este un sistem remarcabil, a cărui arhitectură şi dinamică oferă indicii despre formarea lui. Aceste şase planete sunt un amestec de roci şi gaze, poate şi de apă. Măsurând mărimea şi masele celor cinci planete interioare, am stabilit că sunt planetele cu cea mai mică masă descoperite în afara sistemului nostru solar”, a declarat Jack Lissauer, din echipa Kepler.

Toate planetele care orbitează Kepler-11 sunt mai mari ca Pământul, cele mai mari din ele fiind comparabile ca mărime cu Uranus şi Neptun. Planeta care se află cel mai aproape de stea, Kepler-11b, este de zeci ori mai aproape de ea decât Pământul faţă de soarele nostru. Celelalte planete sunt Kepler-11c, Kepler-11d, Kepler-11e, Kepler-11f şi Kepler-11g.

Kepler-11 se află la 2.000 de ani lumină faţă de Terra.

NASA a anunţat în această seară şi descoperirea primelor planete-candidate de mărimea Terrei şi primele candidate în zona locuibilă, o regiune unde apa ar putea exista pe suprafaţa planetei. Cinci dintre planetele-candidate sunt aproape de mărimea Pământului şi oribtează în zonele locuibile ale unor stele mai mici ca a noastră.

Din cele 54 de planete-candidate descoperite în zonele locuibile, cinci sunt de mărimea Terrei, iar celelalte 49 variază ca mărime de la dublu cât Pământul la mărimea lui Jupiter.

Kepler este prima misiune NASA capabilă să găsească planete de mărimea Pământului în sau lângă zona locuibilă, regiunea dintr-un sistem planetar unde poate exista apa lichidă pe suprafaţa planetei. Kepler detectează planete şi candidate la titlul de planetă de mai multe mărimi şi la diverse distanţe de soarele lor pentru a ne ajuta să înţelegem mai bine locul nostru în galaxie.

sursa: cotidianul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.