Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un pas către ”PROGRES”! Microcipuri în craniu pentru a ”trata” afecţiunile psihiatrice

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) plănuieşte să dezvolte un program de cercetare, bazat pe o tehnologie de ultimă oră, menit să creeze un microcip care ar putea să trateze mai multe afecţiuni psihiatrice precum anxietatea, sindromul post-traumatic şi depresia majoră, a notat CBC News.

Proiectul, denumit Systems-Based Neotechnology for Emerging Therapies (SUBNETS), va încerca să studieze „neregulile” din creierul persoanelor cu anumite afecţiuni psihiatrice. În final, cercetătorii cred că va fi posibil să dezvolte terapii care pot „învăţa” creierul să „dezveţe” modelele care subliniază astfel de condiţii.

Primul pas al echipelor de cercetători va fi înregistrarea activităţilor neurologice din diferite regiuni ale creierului pentru a identifica reţelele asociate cu anxietatea şi depresia. Astfel, oamenii de ştiinţă cred că pot „să descopere aspecte ale bolilor mentale inaccesibile” în trecut. Odată identificate „regiunile din creier care nu operează corect, pot dezvolta o tehnologie pentru a le corecta”.

Studiile recente au arătat cercetătorilor moderni o stare diferită a creierului decât credeau aceştia că are în trecut. Creierul adult nu este un organ „terminat” ci este în schimbare şi poate suferi diferite schimbări ale vastelor reţele neuronale.

„Creierul este foarte diferit de toate celelalte organe din cauza reţelelor sale şi adaptabilităţii sale”, a declarat Justin Sanchez.

În ciuda înţelegerii limitate asupra creierului, cercetătorii speră să dezvolte un microcip care poate modifica comunicarea dintre diferitele regiuni neuronale în direcţiile dorite, eliminând astfel problemele psihiatrice.

sursa:epochtimes-romania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.