Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un studiu cu rezultate îngrijorătoare. Vezi ce efect are utilizarea smartphon-ului înainte de culcare!

electronics-at-night

Smartphone-urile devin o sabie cu două tăișuri, având nenumărate avantaje, dar și o serie de dezavantaje, scrie playtech.ro.

Studiul dezbătut mai jos a fost publicat în data de 9 noiembrie, în jurnalul PLOS ONE, și a fost efectuat sub conducerea lui Matthew Christensen, alături de colegii săi de la University of California din San Francisco.

Smartphone-urile sunt din ce în ce mai importante pentru noi, având în vedere că devin aproape indispensabile prin prisma multitudinii de utilizări pe care le au. Vrem să vedem ce au postat prietenii noștri pe Facebook, vrem să ne ținem la curent cu cele mai noi știri la prima oră a dimineții și vrem să intrăm direct pe YouTube ca sa ascultăm muzică. Smartphone-urile au și o serie de dezavantaje, cel mai important la momentul actual fiind cel al efectelor ecranelor asupra somnului.

Echipa lui Christensen a dorit să testeze dacă se conformă ipoteza ce susține că expunerea îndelungată la ecranele de smartphone-uri conduce la un somn odihnitor și de durată mai mică. Aceștia au analizat date obținute de la 653 de adulți din SUA, ce au luat parte la cercetarea Health eHeart Study. Subiecți și-au instalat pe telefoane o aplicație ce analiza cât timp este ecranul pornit și monitoriza câte minute din fiecare oră acesta era activ, de-a lungul a 30 de zile. Echipa a monitorizat și numărul de ore dormite de participanții la studiu., dar și calitatea somnului subiecților.

Cercetătorii au descoperit că, în medie, telefoanele au fost folosite aproximativ 38,4 ore, existând o medie de 3,7 de minute de utilizare pe oră. Timpii mai mari de folosire au fost corelați cu mai puține ore de somn pe noapte, dar și cu o calitate scăzută a somnului. Efectele cele mai puternice au apărut când oamenii foloseau telefoanele înainte de somn.

Cercetarea despre care vorbim este prima ce măsoară prospectiv expunerea la smartphone-uri, dar autorii recunosc și că există limitări ale studiului, având în vedere că participanții au raportat ei înșiși rezultatele somnului. Asocierea dintre cele două elemente, totuși, reprezintă un punct de început pentru cei cred că folosirea smartphone-urilor înainte de culcare este dăunătoare.

sursa: publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.