Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Rețeta unei alifii care vindecă ARSURILE GRAVE , dezvăluită de un supraviețuitor al unui incendiu

Rețeta este următorea (cantitățile pot fi înmulțite în funcție de cât este de mare suprafața arsă) :

– 200 grame ceară de albine pură ! (de la apicultori care să vă garanteze că nu există nimic altceva în ceară decât ceea ce au produs albinele)
– 200 grame unt de vacă proaspăt NESĂRAT (mama recomandă să fie făcut în casă din lapte proaspăt)
– 200 ml ulei de floarea soarelui
– 2 cepe albe

Într-un vas curat se pun împreună la foc mic ceara, untul și uleiul. Când se topesc toate, se adaugă ceapa tăiată mărunt (ca pentru mâncare). Se lasă la foc foarte mic până când ceapa devine aurie (ea va începe să fiarbă în amestecul de ulei, unt și ceară). Aveți grijă să nu ardeți ceapa ! Când ceapa e aurie, se stinge flacăra.

Arsurile se vor spăla cu multă grijă cu ceai de pelin și fașă sterilă. Atenție : se înmoaie fașa în ceai, se spală rana, apoi fașa se aruncă și se folosește alta. NU introduceți în ceai fașa cu care ați spălat deja rana. După ce arsura este curățată cu ceaiul de pelin, se lasă câteva minute până se usucă rana bine.

Mai departe se va aplica pe arsuri tratamentul în următorul mod : se ia fasa sterilă de colțuri și se înmoaie în tratamentul călduț ( dacă e rece, se încheagă de la ceară). Veți obsera că aderă la fașă și începe imediat a se întări. Aplicați cu grijă pe arsură fașa astfel înmuiată (și în totalitate înmuiată). Continuați până când toată rana e acoperită.

IMPORTANT de știut: fașa înmuiată NU se va lipi de rană datorită ingredientelor pe care le conține. Mai mult, datorită căldurii corpului și a stratului de vată care va fi așezat peste ea se va menține unsuroasă și va hidrata și regenera carnea și pielea.

După ce toate rănile sunt acoperite cu fașa înmuiată în tratament, peste ea se va aplica un strat de vată care va avea rolul de a menține căldura necesară regenerării . După ce corpul va fi acoperit de stratul de vată, peste vată se va folosi un nou strat de fașă curată care va menține vata și fasa cu tratament la locul lor.

Acest pansamanet se va menține 24 de ore după care va fi înlocuit urmărind exact aceiași pași, de la spălarea cu ceai până la securizarea cu ultimul strat de fașă. În momentul în care pansamentul se dă jos nu e dureros pentru că tratamentul este extrem de emolient. La stratul de fașă cu tratament va adera carnea moartă care se va îndepărta astfel cu ușurință și fără durere.

De asemenea, pe dedesubtul cărnii arse va începe procesul de regenerare a celulelor, ceea ce va provoca mâncărimi. Mâncarimea e semn bun.

Tratamenul rămas de la aplicare se poate pune la rece și poate fi refolosit la următoarea pansare, prin încălzire.

Însănătoșire grabnică !

sursa: spynews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.