Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

ATENȚIE! Untarul – încă un produs de care să te ferești! Doar seamănă cu untul!

unt-si-untar

Așezat la raft între pachete de unt, cu un ambalaj parcă anume făcut să inducă clienții în eroare, untarul NU este ceea ce cred majoritatea celor care îl pun în coșul de cumpărături.

În realitate, deși este pus lângă pachetele de unt, locul untarului ar trebui să fie între cutiile de margarină vegetală întrucât 70% din conținutul acestui produs nu a văzut laptele și este, astfel, o păcăleală să fie vândut ca un produs lactat în adevăratul sens al cuvântului.

”Am văzut pachete de unt – care de fapt nu era unt, ci scria untar și nu avea pic de lapte în el. Noi dacă permitem acestor produse falsificate în sensul corect, sau nu sunt autentice mai exact și sunt foarte ieftine în comparație cu produsele pe care producătorii români le realizează corect și cinstit, sigur că avem o mare problemă. Practic ne sabotăm producătorul român care respectă toate standardele”, a declarat ministrul agriculturii Achim Irimescu în cadrul unui eveniment pe teme agricole.

Oricine nu dorește să se lase păcălit trebuie să citească eticheta unui produs. Astfel, din lista de ingrediente a untarului aflăm imediat că nu avem de-a face cu unt adevărat, deși denumirea așa ne facem să credem. Și ambalajul ne induce în eroare pentru că se poate confunda ușor cu cel al celui mai vechi și cunoscut brand de unt românesc. De fapt, untarul are 70% grăsimi vegetale nehidrogenate. În lista de ingrediente apare și untul, însă în proporție de doar 30%, alături de conservant (acid scorbic), acidifiant (acid citric) și colorant (betacaroten).

Consumat zilnic – ca și cum am consuma un lactate de calitate, untarul poate reprezenta un pericol pentru sănătatea consumatorului, avertizează dr. Ioana Vârtosu, medic de familie. Specialistul spune că ca margarina din dieta zilnică este mai dăunătoare decât cel mai gras unt. “Studii de specialitate au demonstrat că margarina este cancerigenă. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor tipuri diverse de cancer, cum ar fi cel digestiv, pulmonar sau genital”, a declarat medicul pentru Doctorul Zilei.

Untarul continuă să fie la raft

Produs alimentar, untarul nu poate fi scos din rafturile magazinelor din simplul motiv că este…comestibil. ”Sigur că în această situație consumatorul este indus în eroare pentru că el alege prețul mai mic, produsul respectiv este așezat la raft alături de un pachet să îi spune autentic și atunci noi punem într-o situație de diferență de competitivitate producătorii care au produse autentice, din lapte și acel produs care are nu știu cât la sută lapte. Deci trebuie să evităm să îl păcălim pe consumator. Și aceasta este o preocupare a noastră în continuare să vedem ce soluție găsim pentru că atâta vreme cât este un produs comestibil nu îl poți interzice dar trebuie să avertizăm consumatorul.Și facem apel la ANPC să ne asigurăm că în momentul în care consumatorul cumpără un produs să știe exact pe ce dă banii”, declara la începutul lunii martie ministrul agriculturii.

Articol relatat de portalul agrointel.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.