„Vă doriți un băiețel cu ochii roșii și cu trei mânuțe? Acum se rezolvă!”. MODIFICAREA genetică a embrionilor umani, aprobată în Marea Britanie

infant

Marea Britanie este prima țară care analizează şi aprobă tehnici de modificare a ADN-ului embrionar uman. Oamenii de ştiinţă britanici au primit din partea Autorității pentru Fertilizare Umană și Embriologie aprobarea de a modifica genetic embrioni umani, informează Mediafax.

Aceștia doresc astfel să înțeleagă în detaliu primele şapte zile ale creşterii, iar experimentele se vor face în primele şapte zile de după fertilizare şi ar putea evidenţia cauzele avortului spontan.

Totuși, cercetătorii nu au primit dreptul de a implanta embrioni modificați în corpul femeii.

„Vrem să înţelegem genele necesare pentru ca un embrion uman să se dezvolte într-un copil sănătos. Motivele sunt infertilitatea şi avorturile, care devin probleme din ce în ce mai prezente, dar nu sunt fenomene foarte bine studiate”, a afirmat cercetătoarea dr. Kathy Niakan.

Una dintre criticile aduse acestor experimente este că alterarea ADN-ului uman trece dincolo de etica umană și că ar putea duce la programarea genomului pentru aşa numiţii „designer babies”,  copii care pot fi programaţi genetic.

sursa: b1.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *