Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

(Video) Concluzia cercetătorilor după catastrofa nucleară de la Cernobîl: ”efectele activității umane sunt mult mai rele decât radioactivitatea”

foto: HotNews.ro

La peste 30 de ani de catastrofa nucleara de la Cernobil, in Ucraina, fauna este infloritoare in zona de excluziune parasita de oameni, unde elanii, cerbii, lupii si mistretii sunt prezenti din abundenta, arata un studiu international citat de AFP.

Studiul arata ca aceste mamifere sunt cel putin la fel de numeroase in interiorul acestui perimetru de 4.200 km2 in jurul centralei ca si in rezervatiile naturale necontaminate de radioactivitate, scrie hotnews.ro.

Aceste rezultate, publicate luni in revista Current Biology, au fost stranse cu ajutorul supravegherii aeriene a vastei zone devastate de un incendiu urmat de o explozie la un reactor, in aprilie 1986.

Astfel, lupii sunt de sapte ori mai numerosi decat in parcurile apropiate de regiune.

„Este foarte probabil ca populatiile acestor animale la Cernobil sa fie mult mai numeroase azi decat erau inainte de accident”, spune Jim Smith, de la universitatea din Portsmouth, in Marea Britanie, unul dintre coautorii studiului.

„Acest lucru nu inseamna ca radioactivitatea este buna pentru fauna salbatica ci ca efectele activitatii umane precum agricultura, vanatoarea si exploatarea padurilor sunt mult mai rele”, explica el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.