Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

(VIDEO) Experţii au descoperit ce stă la originea acestor structurilor bizare, movilele din Mima

foto: Dark Roasted Blend

Misterul ciudatelor movile din Mima, aflate în vestul statului american Washington, ar putea fi rezolvat. Experţii au descoperit cine ar fi creat structurile bizare.

Movilele din Mima au fost descoperite în anul 1841, în timpul unei expediţii de explorare a SUA. De atunci, nimeni nu a reuşit să afle ce sunt ele sau de cine au fost făcute.

Exploratorii iniţiali credeau că movilele din Mima erau situri de înmormântare a americanilor nativi, dar înăuntru lor nu au fost găsite schelete sau relicve. De atunci, s-au propus tot felul de teorii, de la cutremure, la inundaţii şi până la extratereştrii.

Întrucât solul bogat de preerie din Mima se îmbibă cu apă când plouă, experţii dădeau vina pe gofer, o specie de popândău, care îşi face vizuini în pământ. Ei credeau că aceşti popândăi construiesc movile pentru a scăpa, poate, de inundaţii. Dar movilele au 2,5 metri înălţime şi 9 metri lăţime, fiind adevărate „fortăreţe” pentru un popândău.

Acum, un studiu care a analizat relaţia dintre popândăi şi movile ne arată adevărul.

Potrivit unui model computerizat, movilele de la Mima apar la circa 500 – 700 de ani după ce micuţii goferi îşi fac vizuinele. În model, popândul adaugă un pic de sol, pietricele sau plante moarte fiecărei movile, timp de generaţii întregi – animalele fiind extrem de teritoriale.

„De asta le ia atâta timp. Generaţii după generaţii trăiesc în acest movile şi le construiesc”, a declarat principalul autor al studiului, Manny Gabet, geolog la San Jose State University in San Jose din California.

„Ce este într-adevăr interesant este mărimea acestor structuri, sunt cele mai mari construite vreodată de un animal, în afară de oameni”, a mai spus Manny Gabet.

sursa: romaniatv.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.