Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

(VIDEO) Ollantaytambo, orașul cioplit cu ajutorul unei tehnologii venite din inima Universului, nu încetează să ne uimească

foto: commons.wikimedia.org

La doar 60 de kilometri de orașul peruan Cuzco se afla una dintre cele mai impresionante ruine ale incașilor. Este vorba despre ceea ce odinioară se numea Ollantaytambo, orașul cioplit cu ajutorul unei tehnologii venite din inima Universului, care nu încetează să-i uimească pe specialiștii din prezent.

Vechiul oraș incaș Ollantaytambo se află la o altitudine de peste 2700 de metri. Istoricii sunt de părere că a fost construit în jurul anului 1450 de către împăratul Pachacuti pe ruinele unui alt oraș.

Acest complex maiestuos poate fi ușor comparat cu piramidele din Egipt, Puma Punku sau Teotihuacan, pentru că toate aceste construcții antice au în comun anumite aspecte care nici în ziua de astăzi nu pot fi explicate. De exemplu, în cazul orașului antic Ollantaytambo, specialiștii sunt uimiți cum de oamenii care au trăit în urmă cu peste 500 de ani, erau capabili să taie din munți blocuri de piatră de circa 50 de tone, să le șlefuiască perfect, pentru ca mai apoi să le așeze unul peste altul cu o precizie incredibilă?

Ollantaytambo, Tehnologie Avansată?

Cu atât mai mut, atunci când blocurile de piatră au fost analizate, s-a stabilit că ele au fost aduse dintr-un munte care se afla la o distanță remarcabilă de locul în care se află construcția orașului. Cum a fost posibil așa ceva, în urmă cu 500 de ani, în condițiile în care nici în ziua de astăzi nu este posibil acest lucru?
Pentru că nimeni nu a putut să răspundă la aceste întrebări și pentru că indiciile sunt într-un fel clare, arheologii au stabilit că orașul incaș Ollantaytambo a fost construit chiar pe ruinele unui alt oraș antic. Se preconizează că acesta din urmă ar avea peste 10.000 de ani și este posibil ca să fi fost ridicat de o civilizație extrem de avansată, care nu și-ar fi avut originile pe Terra, ci pe o planetă îndepărtată de a noastră.

Există numeroase legende locale care susțin că orașul megalitic a fost ridicat cu ajutorul zeilor și a fost proiectat în așa fel încât să satisfacă nevoile navelor spațiale care aterizau în incinta sa. Această teorie nu este încă demonstrată, dar putem spune că explică cel mai bine existența unui oraș ridicat cu ajutorul tehnologiei pe care nici omul din secolul 21 nu o posedă.

foto: Colección Patricia Phelps de Cisneros

Peretele Celor Șase Monoliți

„Araqhama” se învecinează la vest cu Cerro Bandolista, un deal abrupt pe care incașii a construit un centru ceremonial. Partea de deal dinspre oraș este ocupată de terasele Pumatallis, incadrate pe ambele flancuri de aflorimente de rocă. Datorită caracterului impresionant al acestor terase, Dealul Templului este cunoscut sub numele de Cetatea. Această denumire este improprie pentru că functiile principale ale acestui loc au fost religioase. Accesul principal la centrul ceremonial este realizat pe o serie de scări care urcă la partea de sus a complexului, pe terasă. In acest moment, locul este împărțit în trei zone principale: sectorul mijlociu, direct în fața teraselor; sectorul Templului, la sud; și sectorul Funerar, la nord.
Sectorul Templului este construit din pietre tăiate și ajustate în contrast cu celelalte două sectoare ale Dealului Templului, care sunt făcute din piatră de camp, eventual tăiată grosier. Acesta este accesat printr-o scară care se termină pe o terasă cu o poartă pe jumătate terminată și de incinta celor Zece nișe, o clădire cu o singură cameră. In spatele lor există un spațiu deschis, care găzduiește Platforma Scaunului Sculptat și doi pereți monumentali neterminați. Structura principală a întregului sector este Templul Soarelui, o clădire nefinalizată care oferă peretele celor Șase monoliți. Sectoarele Mijlociu și Funerar au mai multe cladiri funerare dreptunghiulare, unele dintre ele cu două etaje. In Sectorul Mijlociu există mai multe fântâni.

„Baia Prințesei”, o Fântână la Baza Ruinelor

Structurile neterminate de la Colina Templului și numeroasele blocuri de piatră pe de așternutul site-ului indică faptul că acesta era încă în curs de construcție în momentul abandonului său. Unele dintre blocuri arată dovada că au fost scoase finite din pereți. Oferă de asemenea dovezi că era în curs de desfășurare  un efort de remodelare care s-a oprit odată cu construcția Templului. Oprirea lucrărilor poate a fost cauzată de războiul dintre candidații la succesiune,  Huascar și Atahualpa, sau de cucerirea spaniolă în Peru și retragerea lui Manco Inca de la Ollantaytambo la Vilcabamba.

sursa: portalul-misterelor.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.