Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

(VIDEO) Strandbeest-”Forma de viață” inventată de Theo Janses

foto: makezine.com

Suntem conștienți cu toții că viața este destul de scurtă, și probabil, fiecare dintre noi încearcă să lase ceva în urmă. Într-un fel, este modalitatea prin care încercăm să devenim nemuritori.

Modalitatea prin care generațile viitoare să-și aducă aminte de noi prin intermediul creațiilor noastre, fie ele bune sau rele (căci, deh, cine ar putea uita vreodată de Hitler)! Dar acest impact, pe care noi – cei care vor să-și lase amprenta în istorie (chiar dacă uneori nu reușim), ar fi inovator sau nu, el este unic, și în majoritatea cazurilor este cel care ne definește. Și că tot am vorbit de inovație, am să vă prezint în cele ce urmează modalitatea prin care Theo Jansen și-a dobândit nemurirea, și anume, prin crearea unei noi forme de viață” – Strandbeest.

Dar întâi, haide-ți să-l cunoaștem un pic mai bine pe Theo Janses:

Theo Janses s-a născut în anul 1948 și este un artist olandez. Crescând cu o curiozitate atât pentru fizică cât și pentru artă, acesta a urmat Universitatea din Delft, unde a fost implicat în mai multe proiecte ce includeau arta și tehnologia, proiecte ca şi crearea unui OZN sau a unei maşini de vopsit.

Începând cu anul 1990, Theo Janses şi-a început ceea ce avea să devină munca lui de-o viaţă, şi anume, Strandbeest ( strand = plajă; beest = animale).

Întâi rudimentare, dar cu timpul evoluând cu ajutorul lui Theo în nişte maşinării capabile să reacţioneze la mediul înconjurător, strandbeest reprezintă o nouă formă de viaţă pe care Theo vrea să o elibereze în turme, pe plaje, ca acestea să-şi trăiască viaţa lor.

Dar ce sunt aceste strandbeest până la urmă?

Ei bine, acestea sunt nişte structuri complexe realizate din tuburi PVC capabile să se mişte datorită vântului. Puţin mai jos aveţi un film edificator în acest sens. Pentru a înţelege mai bine cum funcţionează, intraţi aici.

De-a lungul timpului, Jensen a căutat să îmbunătăţească mereu aceste creaturi artificiale, iar acum ele s-au adaptat excelent condiţiior mediului în care trăiesc, şi anume, plajele. Unele au capacitatea de a stoca presiunea aerului şi de a o folosi în lipsa vântului pentru a se putea deplasa, iar altele, mai sofisticate, sunt capabile de a detecta atunci când intră în apă, şi de a se ancora în pământ atunci când o furtună se apropie. Pe final, am să vă las să vă delectaţi cu prezentarea acestor minunate creaturi de către Ted Janses însuşi în cadrul TED Talks din 2007.

sursa: gandirelogica.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.