Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

(VIDEO) Templul Lui Khafre, un adevărat Mister, realizat cu ajutorul unei tehnologii dintr-o altă lume

foto: Flickr

Pe lângă piramide, una dintre cele mai fascinante și misterioase construcții din Egipt, poartă numele de Templul lui Khafre. Acesta este ridicat cu ajutorul unor blocuri imense de piatră, care depășesc lejer 150 de tone, iar măiestria arhitecturală aduce aminte de construcțiile megalitice din Peru.

Unul dintre cele mai renumite temple din Egipt este fără îndoială cel care aparține lui Khafre. Acesta este situat pe platoul din Gizeh, la circa 500 de metri de faimoasa piramidă, care poartă același nume. Este unul dintre cele mai bine păstrate temple din Antichitate și măestria arhitecturală impresionează și în ziua de astăzi.

Templul Lui Khafre, un adevărat Mister

Unul dintre cele mai misterioase temple ridicate în lumea Egiptului Antic este închinat lui Khafre. Această constricți este de-a dreptul misterioasă, pentru că prezintă numeroase elemente, care nu pot fi explicate de către arheologi. Un prim aspect de-a dreptul uluitor este faptul că zidurile și coloanele templului sunt ridicate cu ajutorul unor blocuri imense de piatră. Aceste blocuri cântăresc peste 150 de tone și arheologii nu își pot explica prin ce procedeu, oamenii antici, au putut să sculpteze perfect aceste blocuri, apoi să le transporte și să le ridice unul peste altul pentru a forma pereții acestui templu.

Pereții templului măsoară 45 de centimetri în grosime și scade exponențial, dând impresia unui Mastaba. Pereții sunt acoperiți cu granit roșu lustruit atât în ​​interior, cât și în exterior, în timp ce podeaua este calcar alb.

Pereții sunt lipsiți de elemente grafice. Interiorul său a fost decorat cu statui ale faraonului Khafre. Unii dintre pereți sunt deteriorați, iar templul nu a avut niciodată acoperiș, un fapt destul de ciudat. Stilul său arhitectural deosebit îl face să fie una dintre cele mai interesante și mai bine conservate clădiri din Egipt.

Un alt aspect interesant și în același timp incredibil este că pietrele care formează pereții par a fi fost îndoite perfect pentru a forma colțurile pereților. Nu se poate spune cu exactitate ce fel de tehnologie s-a folosit pentru executarea unui asemenea procedeu. Chiar și în ziua de astăzi, tehnologia existentă nu permite îndoirea unei pietre, iar cu toate acestea vechii egipteni au fost capabili de așa ceva. Cum?

Templul lui Khafre, o construcție impresionantă realizată cu ajutorul unei tehnologii dintr-o altă lume

Așezarea blocurilor de piatră este una fantastică. Par că sunt așezate după un model bine stabilit, care conferă un aspect vizual extrem de frumos. Arhitecții, care au proiectat și construit acest templu, dau dovadă de o ingeniozitate și o precizie, care ne aduce aminte de construcțiile megalitice din Peru. Asemănarea între aceste construcții este uimitoare, de parcă arhitecții au urmat o școală comună. Acest lucru este imposibil pentru că templul lui Khafre a fost proiectat cu mii de ani după construcțiile megalitice din Peru.

Întrebările rămân: sunt toate aceste similitudini o simplă coincidență? Cum este posibil ca civilizațiile antice din întreaga lume să fi exploatat, transportat și plasat cu o precizie milimetrică, pietre imense care depășesc o sută de tone de greutate? Ce tehnologie s-a folosit? Una extrem de avansată, pe care nu o avem nici noi în zilele noastre.

sursa:portalul-misterelor.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.