Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Vindecă rapid aceste surse de durere și disconfort! Remedii naturiste pentru bătături

s604x0_batatura

Functia principala a calcaielor este sa protejeze zonele sensibile ale picioarelor. Bataturile sunt de 2 tipuri: tari si moi.

Bataturile tari, de obicei, se formeaza in varful degetelor sau pe suprafata exterioara a degetelor, unde pielea se freaca de incaltaminte, iar uneori batatura se formeaza chiar in talpa provocand durere la pasire.
Bataturile moi sunt umede si elastice si se formeaza intre degete, cand osul unui deget declanseaza presiune asupra osului de la degetul vecin. Atat bataturile tari cat si cele moi au forma de con, cu varful in interiorul piciorului (ceea ce se vede este baza conului). Atunci cand incaltaminea sau un alt deget apasa batatura, aceasta poate deveni sensibila sub tesut si dureroasa.

Bataturile nu sunt cauzate numai de pantofi, iata si alte cauze posibile:

  1. sosetele cu mult elastic, licra, sintetic etc;
  2. mersul pe suprafete dure;
  3. persoanele care au picioarele plate faca mai repede bataturi;
  4. piele sensibila pe talpa piciorului;
  5. diabeticii si alte persoane cu afectiuni circulatorii niciodata nu ar trebui sa ignore aparitie unei babaturi.

Tratament

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a reduce disconfortul; incearca aceste remedii si daca in ciuda acestor metode de vindecare, bataturile continua sa te incomodeze trebuie sa mergi la specialist. Daca suferi de diabet sau alte afectiuni care slabesc circulatia, nu astepta ca afectiunile sa ti se agraveze ci mergi imediat la specialist (pedichiurist).

1. Joaca de-a detectivul
De multe ori se poate intampla ca bataturile sa nu iasa la suprafata, deoarece presiunea ridicata si frecarea pot conduce la formarea asa-zisei „piele moarta”. Astfel, solutia este sa elimini cauzele frecarii si sa porti alta incaltaminte pentru a preveni formarea bataturilor.

2. Taierea unghiilor
Rolul unghiilor piciorarelor este de a proteja degetele de leziuni. Insa, daca presiunea asupra unghiei este indelungata poate detremina ca rticulatia degetului sa se impinga in pantof si, astfel, se formeaza batatura. Pentru a scapa de aceasta presiune trebuie sa ai unghiile mereu taiate, chiar dupa forma unghiei, sau din carne dupa cum se spune.

3. Inmuierea picioarelor
Cu toate ca eliminarea cauzelor este esentiala, durerea ascutita a babaturii poate iesi imediat in evidenta. Inmoaie piciorul afectat in apa calda cu sare, apoi aplica o crema hranitoare si infasoara piciorul intr-o punga de plastic, care trebuie tinuta timp de cateva ore. Inlatura punga si freaca usor batatura cu o piatra ponce.

4. Nu taia!
Pentru binele picioarelor trebuie sa eviti taierea bataturilor, chiar daca acest lucru te sfatuieste pana si farmacista.
Taierea bataturilor poate cauza infectia si sangerari dureroase, deci este un factor destul de riscant.

5. Separarea degetelor
Pentru indepartarea unei bataturi dintre degete, tine degete separate cu ajutorul unui tampon de vata sau bumbac.

6. Infasoara-ti piciorul
Daca stii ca vei merge un traseu deosibit de lung sau vei alerga, infasoara-ti degetele cu plasture pentru a reduce frecarea.

7. Alegerea pantofilor
Bataturile se pot forma daca marimea pantofului nu este corespunzatoare sau daca calapodul nu este potrivit.

Remedii naturiste

1. Bicarbonat de sodiu
Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bataturile este bicarbonatul de sodiu stins in apa. Aceasta desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii. Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele. De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.

2. Ceaiul de musetel
Inmoaierea picioarelor in ceai de musetel diluat ajuta la calmare si temporar va schimba pH pielii, ajutand la uscadea babataturii. Ceaiul iti va pata piciorul, dar poate fi usor indepartat cu sapun si apa.

3. Otetul
Inmoaie o bucata de vata in otet si tapeaza-ti bataturile. Dupa care lasa vata inmuiata in otet pe batatura, peste noapte. Dimineata freaca zona cu o piatra ponce.

4. Piatra ponce
Pudra sau piatra ponce sunt folosite pentru curatarea pielii, ajutand astfel si la indepartarea „pielii moarte”. Dupa ce ti-ai inmuita piciorul in apa calda timp de 20 de minute, foloseste o piatra ponce pentru a indeparta bataturile.

5. Gheata
Bataturile tari sunt de cele mai multe ori dureroase. Daca descoperi ca ai o batatura dureroasa, aplica gheata pe suprafata respectiva, deoarece va reduce umflatura si va ameliora durerea.

6. Suc de lamaie
Formeaza o pasta dintr-o lingura cu suc de lamaie si 5-6 tablete de aspirita pisate. Aplica pasta direct de batatura si infasoara piciorul intr-o punga de plastic. Tine piciorul invelit timp de 10 minute, dupa care trebuie sa indepartezi babatura cu ajutorul unui pietre ponce.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.