Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Vrei să scapi de dependenţa de cafea şi băuturi energizante? Iată 20 de alternative de a le înlocui

apa-rece

Pentru a se revigora dimineața sau în timpul zilei, mulți dintre noi beau cafea folosesc energizanți artificiali (de exemplu, țigări). Există însă o mulțime de metode naturale de sporire a vitalități.

1. Țineți minte, cu cît mai multă lumină aveți în jur, cu atît mai energici veți fi. Dacă stați toată ziua în semiîntuneric, nu e de mirare că sunteți somnoroși. Deschideți jaluzelele, aprindeți lumina și veți simți un flux de energie.

2. Ieșiți afară. Cîteva minute la aer curat vă vor trezi.

3. Desigur, nimic nu vă poate energiza mai mult decît exercițiile fizice de dimineață. Acestea pot fi cele mai simple și elementare. Pentru a fi activ și sănătos e suficient să faceți exerciții cel puțin 30 de minute p e zi.

4. Atingeți cerul gurii cu limba. Veți simți un efect puțin straniu, dar energizant.

5. Sunați-vă prietenul apropiat. În primul rînd, asta vă ca ridica dispoziția, iar în al doilea rînd, nimic nu e mai revigorant decît o discuție.

6. Zmeura, merele, portocalele și grapefruit-urile vă vor umple de energie, spre deosebire de carne și copturi. Așa că dacă vreți să luați o gustare, atunci alegeți cele mai bune fructe și pomușoare.

7. Ascultați o melodie energică. Dacă știți cuvintele – cîntați, dacă aveți dorință – dansați.

8. Ridicați-vă în degete și încercați să stați în această poziție cît mai mult timp.

9. Priviți videoclipul unui interpret îndrăgit, un film în desen animat, ce vă plăcea în copilărie, citiți o carte bună. Ocupați-vă cu ce vă place.

10. Cea mai bună metodă pentru revigorare – rîdeți din suflet. Vizionați un spot haios, citiți ceva amuzant. Rîsul vă va stimula gîndirea.

11. Verificați dacă încăperea în care stați este bine aerisită.

12. Dacă sunteți somnolent, luați o acadea de mentă. Chiar și această activitate vă va revigora, iar gustul și mirosul de mentă vă va oferi o senzație de prospețime.

13. Masați-vă gîtul timp de cîteva minute.

14. O plimbare de două minute vă va aduce un flux de energie. Dacă lucrați în oficiu, mergeți pe hol, ieșiți afară, săriți pe loc. Orice activitate fizică vă va ridica tonusul.

15. Masați tîmplele.

16. Beți apă rece. De asemenea, puteți să vă umeziți tîmplele și încheieturile mîinilor. Asta vă va trezi.

17. Planificați-vă bine activitatea, înainte de a începe lucrul. Cînd totul se află la locul lor, pierdeți mai puțină energie.

18. Respirați adînc. Respirația adîncă sporește cantitatea de oxigen în sînge și ajută la eliminarea stresului.

19. Masați loburile urechilor. E uimitor, dar această procedură, într-adevăr ne ajută să scăpăm de somnolență.

20. Alimentați-vă corect. Organismul trebuie alimentat permanent, dacă nu doriți să vă părăsească puterile.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.