Wikkelhouse – casa olandeză din carton făcută să reziste cel puțin 100 de ani

Wikkel-House-00

Casele modulare construite din materiale ecologice sau reciclate sunt la mare căutarea în Europa. Odată cu apariția acestui trend și în România, cei care iubesc natura și caută să protejeze mediul înconjurător se îndreaptă tot mai mult către aceste construcții prietenoase cu mediul și care îi ajută sa-și respecte angajamentul față de natură.

wikkel-house-2

Până nu de mult ignorate, casele din chirpici revin în actualitate și tot mai mulți sunt cei care mizează pe o astfel de construcție. Tot în categoria caselor prietenoase cu natura intră și proiectul unei companii din Olanda care le propune doritorilor o casă modulară realizată din materiale de carton și lemn rezistent la umezeală, o casă care poate fi construită într-o zi dar care promite să reziste în timp cel puțin 100 de ani.

Casa din 24 de fâșii de carton

Wikkelhouse este de fapt o construcție modulară ce se realizează în Olanda, folosind ca materie primă cartonul. Sistemul de construcție al modulelor de carton ce vor face parte din viitoarea locuință a fost dezvoltat după ce timp de 4 ani constructorii au cercetat și au identificat care sunt principalele modalități prin care poți obține o locuință din carton, fără riscul de a mucegăii. Fiecare fășie de carton este înfășurată pe o matriță rotativă. În total 24 de fășii de carton sunt lipite unele de alte folosind un lipici special, după care totul este tratat cu o substanță care să împiedice pătrunderea umezelii și apoi forma de carton și se finisează cu lemn, tratat la rândul lui împotriva umezelii și a instalării mucegaiurilor. Fiecare astfel de segment cântărește în jurul a 500 kg, iar greutatea redusă nu face necesară existența unei fundații.

Wikkelhouse_configuration

Tu alegi dimensiunea construcției

Wikkelhouse poate fi transformată în orice, fie într-o cameră de relaxare, undeva lângă un lac, ori o mică casă de vacanță undeva pe malul mării, fie o mică casă într-o grădină de legume. Tot tu eși cel care poate alege mărimea locuinței, întrucât fiecare segment are în jur de 5 m², cu o lungime de 4,5 m, o lățime de 1,2 m și o înălțime de 3,5 m. fiecare segment compus din cele 24 de straturi de carton este învelit într-o folie care nu permite pătrunderea umezelii între straturi, dar permite în același timp materialului să respire. La sfârșit totul este învelit în lambriuri din lemn, menit să protejeze construcția de fenomenele meteo ce pot apărea pe parcursul unui an.

Mai multe citiți AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *