Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Usturoiul- un antibiotic natural

usturoi1

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii pe care natura ni l-a pus la dispozitie. Afla de ce este bine sa consumi zilnic usturoi.

1. Usturoiul este un antibiotic natural

Foarte bogat in vitamina C, D, calciu si fier previne cu succes gripele si racelile in sezonul rece si combate infectiile, elibereaza caile respiratorii, bronhiile si plamanii. Ca o curiozitate, un miligram de usturoi este la fel de puternic precum 25 de unitati de penicilina.

2. Este foarte eficient in combaterea streptococilor si contribuie la prevenirea bolilor de inima si a cancerului

Datorita concentratiei mari de germaniu si seleniu, usturoiul contribuie la neutralizarea celulelor cu potential malign, ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la reglarea nivelului de zahar din sange. In acelasi timp are un rol important in actiunea de eliminarea a toxinelor periculoase din organism.

3. Poate contribui la tratamentul diabetului

Datorita rolului sau recunoscut pentru reglarea nivelului glicemiei in sange, usturoiul este folosit ca adjuvant in tratamentul diabetului.

4. Consuma usturoi, deoarece este un excelent detoxifiant pentru ficat

El are rolul unui stimulent pentru sucurile digestive, contribuind astfel la usurarea procesului digestiv si contribuie la intensificarea fluxului sanguin prin ficat. De asemenea, contribuie la eliminarea bacteriilor de putrefactie din intestin, ajutand astfel ficatul sa se regenereze.

5. Poate ajuta la tratamentul bolilor digestive

Datorita rolului sau stimulator pentru peretii intestinali, prin intermediul alicinei pe care o contine, usturoiul imbunatateste procesul de digestie. Daca nu poate fi consumat ca atare, usturoiul se poate utiliza gatit sau diluat in lapte. In plus, avand o mare putere de absorbtie, poate fi folosit si sub forma de cataplasme sau bai pentru maini si picioare.

6.Usturoiul este un laxativ natural dovedit

Consumat constant in cantitati moderate, amestecat cu produse lactate fermentate sau cu ceapa, usturoiul contribuie la stimularea miscarilor peristaltice ale peretilor intestinali, ceea ce conduce la o mai mare mobilitate a scaunului.

7. Calmeaza durerile acute

Daca suferi de nevralgii, dureri de dinti, dureri de urechi, artrita, reumatism, consuma usturoi in mod regulat, deoarece se poate dovedi unul dintre cei mai buni aliati ai tai in calmarea durerilor. De asemenea poate fi folosit si in calmarea durerilor menstruale si alungarea greturilor matinale si a sindromului premenstrual.

8. Ajuta la decongestionarea cailor respiratorii superioare

Este un antiseptic puternic, cu efect rapid asupra infectiilor de la nivelul gatului, nasului si urechilor.

9. Este un tonifiant al sistemului nervos

Daca te simti obosita, lipsita de vlaga, irascibila, deprimata, consuma usturoi in stare cruda sau ca tinctura alcoolizata, deoarece va contribui la relaxarea sistemului nervos, reducerea nivelului de stres si asigurarea unui tonus pozitiv.

10. Usturoiul contribuie la purificarea sangelui

Sangele are un rol extraordinar de important in organism, are rolul de a conduce oxigenul si substantele nutritive la celule si de a prelua deseurile si dioxidul de carbon pentru a le elimina din organism.

Ajutand la purificarea sangelui, usturoiul contribuie implicit la sanatatea intregului organism. Consumul regulat de usturoi iti va aduce o multime de beneficii iar corpul tau se va bucura de o sanatate de fier.

sursa: ochiulmintii-vedetot.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.