Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Hackerii au descoperit date ştiinţifice trucate care ascund „RĂCIREA GLOBALĂ”!

hacker

Încălzirea globală şi consecinţele ei dezastruoase pentru omenire sunt unele dintre cele mai apăsătoare probleme cu care omenirea se confruntă astăzi. Explicaţiile specialiştilor pun pe tapet, întotdeauna, drept cauze ale acestei probleme, concentraţiile mari de gaze de seră rezultate din activitatea umană.

Oamenii cred ceea ce li se spune atât timp cât afirmaţiile se bazează pe date ştiinţifice corecte şi, mai ales, complete. Un grup de climato-sceptici încearcă să dovedească însă faptul că încălzirea globală este o doar conspiraţie, folosindu-se de documente piratate.

Ei pretind că au gasit dovada unui complot vizând trucarea datelor ştiinţifice pentru a se acredita ideea creşterii temperaturii, în circa 160 MB de e-mailuri şi documente furate de hackeri din serverele unităţii de cercetare climatică (CRU) a Universităţii East Anglia (Marea Britanie).

Principalii actanţi în trucarea acestor date ar fi profesorul Phil Jones, director al departamentului de cercetare climatică din cadrul Universităţii East Anglia şi profesorul Michael E. Mann de la Universitatea de Stat din Pennsylvania,  un important om de ştiinţă în domeniul cercetărilor climatice, informează The Washington Times.

Mesajele electronice, vechi şi de 10 ani, conţin discuţii despre modul în care pot fi combătute argumentele scepticilor pe problema încălzirii globale. Mai mult, în documente apar conversaţii ale cercetătorilor privind posibile metode de manipulare, prin care să convingă opinia publică de faptul că aceste schimbări climatice sunt mai grave decat arată în realitate.

Într-un schimb de e-mailuri, unul dintre oamenii de ştiinţă menţioneaza folosirea unui „truc” statistic la realizarea unui tabel ce demonstra accelerarea procesului de încălzire a planetei. Profesorul Mann a recunoscut că a participat la această conversaţie şi a explicat evaziv, pentru New York Times, că „oamenii de ştiinţă utilizează adesea cuvântul truc, dar că acesta se referă la o modalitate bună de a rezolva o problemă şi că nu este ceva secret”. Scepticii însă l-au combătut spunând că este, de fapt, o modalitate prin care se falsifică datele despre încălzirea globală tocmai pentru a se ascunde fenomenul invers – „răcirea globală”.

Mai mult decât atât, într-unul dintre e-mailurile care au ieşit la iveală sunt dezbătute dovezi legate de faptul că temperatura medie a Pământului nu a mai crescut din 1960 încoace şi modalităţile prin care pot fi ascunse aceste date.

Într-un alt mesaj, un cercetător îi numeşte pe sceptici „idioţi” şi foarte multe conversaţii conţin solicitări reciproce de ştergere a unor mesaje compromiţătoare.

Sursa: infoalert.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.