Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Citate pline de înțelepciune, aparținând omului care a ”invetat” secolul XX

nikola-tesla

Nikola Tesla este de multe ori numit omul care a inventat secolul XX, şi există o mulţime de motive bune pentru asta.

Cu toate astea, acesta nu este nici măcar pe aproape de contemporanii săi în ceea ce priveşte faima, cum ar fi Marie Curie şi Albert Einstein. 

Nikola Tesla este un inventator, inginer şi fizician cu cetăţenie sârbă şi americană care este cel mai cunoscut pentru conceperea unui sistem modern de curent alternativ de alimentare electrică. Acesta a emigrat în SUA în 1884 pentru a lucra cu Thomas Edison în New York, dar cu finanţatorii a reuşit să se stabilească pe cont propriu.

În final, acesta moare singur în camera 3327 din hotelul New Yorker. Tesla a murit de tromboză, iar munca sa a fost neglijată zeci de ani după asta. Recent, au existat noi interese în ceea ce priveşte viaţa sa.

Iată câteva citate ale sale care pot fi o provocare ideală pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte ştiinţa şi lumea în general.

„Lasă viitorul să spună adevărul şi evaluează pe fiecare în parte în funcţie de muncă şi realizări. Prezentul este al lor, viitorul, pentru care am muncit cu adevărat, este a mea.” – A Visit to Nikola Tesla, de Dragislav L. Petkoviæ in Politika (April 1927)

„Ultimele 29 de zile din lună sunt cele mai dificile” – My Inventions, în Electrical Experimenter magazine (1919)

„Luptele între indivizi, la fel ca între guverne şi naţiuni, rezultă inevitabil din neînţelegeri în ceea ce priveşte interpretarea termenelor. Neînţelegerile sunt întotdeauna cauzare de incapacitatea de a aprecia punctul fiecăruia de vedere” – The Transmission of Electrical Energy Without Wires as a Means for Furthering Peace, în Electrical World and Engineer (January 7, 1905)

„Pacea poate veni doar ca o consecinţă naturală a alinierii universale” – My Inventions, în Electrical Experimenter magazine (1919)

„Această planetă, cu toate imensităţile sale îngrozitoare, este pentru curentul electric virtual nimic mai mult decât o minge mică de metal” – The Transmission of Electrical Energy Without Wires (Electrical World & Engineer, March 5, 1904)

„Deşi este gratuit să gândeşti şi să acţionezi, suntem ţinuţi la un loc, ca stelele pe bolta cerească, cu legături inseparabile. Aceste legături nu pot fi văzute, dar le putem simţi” – The Problem of Increasing Human Energy în Century Illustrated Magazine (June 1900)

„În secolul XXI, robotul va lua locul pe care sclavii în ocupau în civilizaţia antică” – A Machine to End War, Liberty, February, 1937

„Nu îmi pasă că mi-au furat ideea.. Îmi pasă că nu au una care să le aparţină”

„Banii nu reprezintă o asemenea valoare pe care oamenii le-au oferit-o. Toţi banii mei au fost investiţi în experimente cu care am făcut noi descoperiri, oferind posibilitatea omenirii să aibă o viaţă puţin mai uşoară” – A Visit to Nikola Tesla, by Dragislav L. Petkoviæ în Politika (April 1927)

„Invenţiile sunt cele mai importante produse ale creierului uman. Ultimul scop este misterul complet al minţii asupra lumii materiale, transformării naturii umane la nevoile umane” – My Inventions, în Electrical Experimenter magazine (1919)

„Fii singur, acesta este secretul invenţiei, fii singur, atunci ia naştere ideea” – American Genesis: A Century of Invention and Technological Enthusiasm, 1870-1970 by Thomas P. Hughes (2004)

Sursa: noobz.roziarulnational.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.