Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

11 lucruri cu adevărat incredibile pe Pământ, care au fost găsite de-a lungul anilor

Lumea în care trăim este misterioasă, iar micile surprize de care avem parte, fie din partea naturii, fie construcții lăsate de către strămoșilor noștri ne fac să fim și mai confunzi.

Există lucruri cu adevărat incredibile pe Pământ, care au fost găsite de-a lungul anilor și care au uimit cercetătorii. Exemplu fiind orașele antice care redefinesc ceea ce cunoaștem despre istoria noastră sau obiectele care rămân un mister imens. Descoperiri importante au fost făcute chiar și în adâncul Mării Negre, unde, la şase metri sub nisipul depus în adâncuri, cercetătorii au descoperit vechiul oraş Callatis, întemeiat de greci pe locul unei aşezări getice. În plus, specialiştii americani care au făcut cercetările susţin că adâncurile Mării Negre ascund multe enigme, vestigii ale vechilor cetăţi, monumente şi temple antice, dar şi corăbii scufundate.

Pentru a vedea cât de incredibilă este lumea noastră, ne-am gândit să îți prezentăm 11 lucruri dintre cele mai uimitoare, descoperite în diferite colțuri ale lumii.

1. Grotele Longyou

Aceste peșteri făcute de om și găsite în China rămân un mister. De asemenea, se crede că ele au fost construite în timpul  dinastiei Qui (212 Î. Hr.), dar nu există nici un document care să ateste originea acestor lucruri incredibile.

2. Poarta Soarelui

Precum Stonehenge-ul, Poarta Soarelui este o structură din piatră, care rămâne și astăzi un mister. Oamenii din Bolivia consideră că de aici își au originile primii oameni de pe pământ. Despre Poarta Soarelui  se crede că deține importanță atât din punct de vedere astrologic, dar și astronomic.

3. L’Anse aux Meadows

Acest sit vechi de 1000 de ani din Newfoundland, Canada, demonstrează că vikingii au descoperit America de Nord cu mult timp înainte ca faimosul Cristofor Columb să navigheze spre India.

4. Gobekli Tepe

Descoperit pe creasta unui vârf de munte din Turcia, sit-ul acesta ne arată cum erau construite așezările în vechime. Astfel, întâi a fost construit templui și după aceea orașul, în jurul său, fapt care confirmă că religia era importantă pentru locuitorii acelei regiuni.

5. Pasărea Moa

Un grup de cercetători au fost cu adevărat șocați când au găsit o astfel de gheară, bine conservată, într-o peșteră din muntele Owen, în Noua Zeelandă. Se pare că gheara aparține unei păsări Moa și datează de 3000 de ani.

6. Manuscrisul Voynich

Manuscrisul Voynich rămâne un mister până  în zilele noastre, deoarece s-au dezvoltat numeroase teorii care fac referire la limba în care este scris. În 2012 două grupuri au anunțat că au rezolvat puzzle-ul, însă problema era că fiecare grup avea opinii diferite despre limba în care a fost scris manuscrisul. Unul dintre grupuri a afirmat că este un dialect mexican, în timp ce al doilea era de părere că este o limbă asiatică scrisă codificat.

7. Monumentul Yonaguni

Încă există dezbateri dacă această structură subacvatică uriașă a fost construită de om sau de o putere supranaturală. Construcția se găsește pe coasta Yonaguni, în Japonia, și este făcută din margini plate, precum și unghiuri de 90 de grade.

8. Sferele de pe Costa Rica

Există sute de sfere din piatră, de la cele mai mici dimensiuni (3-4 centimetri), la cele mai mari (3 metri), în Costa Rica. Nici până în acest moment arheologii nu au o idee despre originea acestora, ori dacă sunt făcute de om sau nu.

9. Obeliscul neterminat

Acest obelisc a fost construit direct în rocă, dar după ce au apărut fisuri în granit a fost abandonat. În plus, nu se știe din ce epocă datează.10. Mohenjo-daro

Sit-ul din Sindh, Pakistan, este unul dintre cele mai vechi așezări urbane, în care se cunosc urmele de organizare socială și cele ale sistemului de drenare. Se presupune că au trăit aproximativ 40.000 de oameni în Sindh.

11. Saksaywaman

Pietrele  de lângă Peru te uimesc mai ales prin felul în care se pot suprapune. Ele se potrivesc împreună atât de bine, fără ca să fie lipite cu mortar și este imposibil de introdus un obiect între crăpăturile în care se îmbină aceste imensități.

Sursa: decizia.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.