Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

5 plante puternice pentru a vă întări sistemul imunitar

 

Este bine de stiut  mai multe despre plantele simple pentru a ne proteja impotriva infectiilor si bolilor si pentru a ne ajuta sistemul imunitar. Unele plante pot fi consumate direct, altele au nevoie sa fie facute ceaiuri sau tincturi, in timp ce ultima categorie sunt oferite ca uleiuri esentiale sau in capsule ca si suplimente alimentare.

Usturoiul

Aceasta planta este usor de utilizat odata cu hrana, in mod zilnic. Termenul tehnic botanic pentru usturoi este Allium sativa. A fost utilizat de-a lungul istoriei ca antibiotic. Rusii l-au utilizat asa de des ca il considera penicilina ruseasca.
Cercetari recente au descoperit ca intareste si activitatea antioxidanta din corp.

Largul spectru antimicrobian al usturoiului incorporeaza atribute antifungice, antiparazitice, antiprotozoare si antivirale intr-o singura sursa de hrana. Usturoiul este mai puternic cand este mestecat sau zdrobit crud.

Catusnica (iarba matelor)

Cea mai buna catusnica vine din Peru. Numele spaniol este una de gato (gheara matei). Stiintific este cunoscuta ca Uncaria tomentosa.
Catusnica a ajuns obiect de cercetare deosebita din 1970, dupa secole de utilizare de catre indienii peruvieni pentru o larga gama de boli.

Catusnica s-a descoperit ca are proprietati anticancerigene care pot fi adaugate la celelalte terapii naturale anticancer.

Cuisoarele

Proprietatile vindecatoare ale cuisoarelor merg dincolo de utilizarea lor populara ca analgezic aplicat gingiilor pentru durerea de dinti. Este un antifungic, antiviral si antibiotic. Poate tine piept unor tulpini bacteriene de care antibioticele medicale nu se pot atinge.

Este principalul  component al legendarului ulei al Celor Patru Hoti care a ajutat la supravietuirea unora in timpul marii epidemii europene de ciuma. Desigur uleiul Celor Patru Hoti este amestecat si cu alte uleiuri esentiale.

Dar uleiul de cuisoare exista independent, iar mugurii proaspeti organici pot fi utilizati pentru a face un puternic ceai antimicrobial.

Oregano/sovarv

Oregano este cel mai potent ca si ulei esential. Multi considera oregano-ul salbatic din muntii mediteraneeni ca cel mai bun. Oregano mai combate un larg spectru de microbi patogeni. A aratat de asemenea si abilitatea de a lupta cu infectiile provocate de levuri(un tip de fungi, implicati frecvent in infectii cutaneo-mucoase si stemice (micoze). levuri le cuprind numeroase specii, dar genurile implicate cel mai frecvent in infectii la om sunt: candida, cryptococcus, histoplasma, malassezia), inclusiv Candida, in special alaturi de uleiul din muguri de cuisoare .

Socul

Socul sau Sambucas nigra, este usor de avut la indemana pentru raceli si gripe. Este vandut comercial ca tincturi sau siropuri. Este mult mai eficient decat remediile farmaceutice, inclusiv Tamiflu, cu absolut nici un efect secundar si este mult mai ieftin.

Desigur, va puteti face singuri tinctura, cu termen lung de valabilitate si ieftin pe deasupra.

Uleiurile esentiale sunt foarte puternice si intense. Utilizati cu prudenta, in special uleiul multiesentialPatru Hoti. Urmati indeaproape sfatul producatorului prin utilizarea locala, aromatica sau in mod ideal amestecati cateva picaturi in suc proaspat neindulcit pentru a le bea.

Consumarea directa a uleiurilor esentiale este in cel mai bun caz neplacuta, iar in cel mai rau caz poate provoca reactii adverse puternice. Dar diluate adecvat, sunt foarte eficiente consumate oral.

Aceste cinci plante pot fi utilizate potrivit situatiei sanatatii impreuna una cu cealalta sau cu multe alte plante.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.foods-healing-power.com/health-benefits-of-garlic.html

http://www.healthiertalk.com/immune-booster-your-spice-cabinet-4633

http://mountainroseblog.com/thieves-oil/

http://www.herbwisdom.com/herb-eld-erberry.html

http://www.naturalnews.com/032917_cats_claw_herb.html

http://www.naturalnews.com/027138_una_de_gato_cancer.html

http://www.naturalnews.com/026354_flu_Tamiflu_elderberry.html

http://www.naturalnews.com/035449_oregano_antibiotic_herb.html

http://www.naturalnews.com/033579_clove_oil_healing.html – sistemul imunitar

Articol relatat de portalul viataverdeviu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.