Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

8 remedii naturiste pentru tratarea monturilor. Durerea trece imediat!

durere-picior-01-640x360

De cele mai multe ori femeile se confruntă cu această problemă. Medicii afirmă că anume genul frumos are aparatul locomotor mai sensibil. Necunoscând acest lucru femeile tind să fie mai înalte prin purtarea încălțămintei cu toc.

Iar talpa nu suportă greutatea și se deformează. Apariția monturilor nu este determinată doar de încălțămintea incomodă. Cauzele afecțiunii sunt, de asemenea: surplusul de greutate, mersul îndelungat, transmiterea ereditară și piciorul plat.

La moment cea mai eficientă metodă este intervenția chirurgicală. Însă această afecțiune poate fi prevenită și stopată cu ajutorul remediilor naturale. În acest articol vă vom prezenta cele mai eficiente metode în lupta cu această afecțiune.

Tratarea monturilor în condiții casnice

1. Roiba (Rubia tinctorum)

Infuzia din rădăcina acestei plante trebuie consumată imediat ce apar primele simptome ale monturilor. Puneți o linguriță de rădăcină de roiba la un pahar de apă fierbinte. Fierbeți la abur timp de 10 minute, apoi lăsați să se răcorească. Strecurați și consumați de 2 ori pe zi a câte 100 ml.

2. Păpădie și iod

Mărunțiți 100 g de flori de păpădie sau cumpărați-le din farmacie. Turnați iod peste flori în așa mod încât să le acopere. Folosiți această soluție după ce veți înmuia foarte bine picioarele în apă fierbinte. Aplicați soluția pe locul afectat în formă de plasă. Această procedură trebuie efectuată pe noapte timp de două săptămâni.

3. Muștarul, buretele de apă dulce, ulei de motor și ulei de terebentină

Tratarea cu infuzie de roibă este binevenită în combinație cu aplicarea unguentului preparat în condiții casnice. Amestecați o linguriță de muștar uscat, o linguriță de burete de apă dulce, o linguriță de ulei de motor și 2 linguri de ulei de terebentină. Mirosul destul de neplăcut, dar rezultatul vă va uimi!

4. Brusture și ulei de terebentină

Un remediu eficient sunt compresele cu brusture și ulei de terebentină. Trebuie să fiți atenți atunci când efectuați această procedură, deoarece uleiul de terebentină poate provoca arsuri la nivelul pielii. Ungeți partea exterioară a frunzelor de brusture cu o cantitate nu prea mare de ulei de terebentină.

Înveliți picioarele până la genunchi, apoi înveliți cu folie alimentară și cu o țesătură de lână. Această procedură este recomandată să fie făcută timp de trei săptămâni.

5. Iod și sare

Faceți băițe pentru a ameliora durerile. Diluați într-un litru de apă 2 linguri de sare și 10 picături de iod. Faceți această procedură de două ori pe zi.

6. Oțet, un ou, untură și ulei de terebentină

Unguentul din aceste ingrediente previne dezvoltarea monturilor la picioare. Puneți un ou de găină într-un pahar. Turnați peste el oțet concentrat, astfel ca să acopere oul.

Țineți oul la loc întunecos două săptămâni, până coaja se va dizolva. Aruncați resturile de coajă de ouă, adaugați 10 g de ulei de terebentină și 1 lingură de untură. Amestecați bine compoziția. Veți obține un unguent excelent. Aplicați pe zona afectată peste o zi, alternând cu procedura de aplicare a plasei de iod.

7. Propolis

Un remediu eficient împotriva monturilor sunt compresele cu propolis. Încălziți în mâini o bucată medie de propolis și aplicați-o pe locul afectat pe noapte, fixând-o cu un tifon. Puteți folosi și tinctură de propolis. Faceți astfel de comprese timp de două săptămâni.

8. Iod și aspirină

Diluați 5 pastile de aspirină în 10 mg de iod. Aplicați acest amestec pe locul afectat înainte de somn. Faceți această procedură timp de trei zile, după care faceți o pauză de două săptămâni.

Țineți minte că aceste remedii sunt adiționale tratamentului profesionist. Astfel de remedii pot doar să amelioreze durerile și să preîntâmpine dezvoltarea acestei afecțiuni.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: perfect-ask.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.