Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

După un studiu ce a durat 23 de ani, specialiştii declară: ”95 % din populaţia lumii este bolnavă”

Doctor Watching Over Patient

Peste 95 % din populaţia lumii are una sau mai multe probleme de sănătate, existând persoane chiar şi cu cinci boli, potrivit Studiului Global Burden of Disease (GBD) realizat în perioada 1990-2013 şi publicat luni de revista britanică ‘The Lancet’.

Studiul relevă că procentul de ani de viaţă sănătoasă pierduţi din cauza a diferite boli a crescut de la 21 % în 1990 la 31 % în 2013. Pe măsură ce numărul populaţiei creşte şi în acelaşi timp creşte şi numărul vârstnicilor, procentul persoanelor care trăiesc în condiţii nu tocmai sănătoase ar putea creşte în următorii ani, notează conducătorul studiului, Theo Vos, de la Institutul de Sănătate şi Evaluare al Universităţii din Washington, relateaza Agerpres.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat în detaliu aspecte ale stării de sănătate a populaţiei din întreaga lume, în perioada 1990 şi 2013. În ultimii 23 de ani, principalele cauze al deteriorării sănătăţii s-au schimbat considerabil.

În 2013, artritele, durerile de spate, depresia, anxietatea, consumul de alcool şi droguri au reprezentat aproape jumătate din problemele de sănătate ale populaţiei. Autorii subliniază de asemenea şi o creştere a cazurilor de diabet – 43 % în ultimii 23 de ani – ce contrastează cu procentul deceselor generate de această boală de doar 9 %.

GBD a analizat 35.620 de surse de informaţie asupra bolilor şi leziunilor înregistrate în 188 de ţări în perioada menţionată şi impactul lor asupra sistemului medical din aceste ţări. Potrivit studiului, a existat o pierdere a sănătăţii asociată diabetului (136 %), bolii Alzheimer (92 %), abuzului de medicamente (120 %) şi artrozei (75 %).

În ţări, precum Mexic, Nicaragua, Panama şi Venezuela, artrita a fost al treilea factor care a contribuit la generarea unui handicap locomotor. Vos a subliniat şi problemele mentale care afectează populaţia şi care nu au primit atenţia medicală cuvenită.

sursa: aparatorul.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.