Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

A fost descoperită bacteria care ne-ar putea ajuta să vindecăm cancerul

Un nou studiu arată că o bacterie care se află de obicei în gură s-ar putea regăsi în majoritatea celulelor din tumorile de cancer de colon. Ea poate călători cu celulele în timpul metastazei și, precum multe bacterii, este sensibilă la antibiotice.

Bacteria fusobacteria, caracteristică florei bucale, se găsește și în celulele cancerului uman de colon. Descoperirea a fost făcută în 2011, în studii diferite, de către dr. Matthew Meyerson de la Institutul Oncologic „Dana-Farber” și dr. Robert A. Holt de la Universitatea „Simon Fraser”.

Anul acesta, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Science, Meyerson și colegii săi au confirmat că fusobacteria se află în jumătate din tumorile cancerului de colon. Cercetătorii au studiat și acele cazuri în care cancerul de colon s-a extins către ficat. Au descoperit că tumorile continuau să fie infectate cu fusobaceria chiar și în ficat. Celulele canceroase care nu conțineau bacteria cu pricina au rămas neinfectate. De asememea, celulele tumorii care creșteau în ficat, nu în colon, au rămas neatinse.

„Cea mai probabilă explicație: cancerul are metastaze în ficat și transportă microbiomul cu el”, a spus Meyerson pentru New York Times. „Bacteriile nu sunt acolo din întâmplare. E oarecum minunat că bacteriile sunt o parte așa integrală a cancerului.” Prezența fusobacteriei în celulele canceroase aduce o rază de speranță în lumea medicinei.

Ne arată că există potențial să eliminăm această bacterie cu ajutorul antibioticelor. Celulele din tumori cresc la o rată mult mai lentă când primesc antibiotic, conform studiului. Când celulele canceroase au primit însă un antibiotic la care fusobacteria era imună, nu au prezentat semne că ar crește mai încet.

Așadar, dacă creșterea cancerului de colon este influențată sau afectată de această bacterie, ar putea fi inventat un mecanism care să ajute la tratarea cancerului cu antibiotice? Dr. Emma Allen-Vercoe, cercetător care studiază rolul bacteriilor în cancerul de colon, spune că s-ar putea să fie mai greu decât credem. „Nu știm încă suficiente pentru a prezice efectele unui antibiotic anume, și din moment ce toată lumea are un microbiom intestinal diferit, astfel de terapii vor fi un fel de hit and miss„.

sursa: playtech.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.