Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

A fost desemnat cuvântul anului 2017. Utilizarea acestui substantiv a sporit semnificativ în acest an

foto: APO NewstalkZB Splendour Series – WordPress.com

Odată cu apropierea sfârşitului anului 2017, Oxford Dictionaries a căutat să găsească încă o dată cel mai potrivit cuvânt care să ne ajute să marcăm „unde am fost, cât de departe am ajuns şi încotro ne îndreptăm”.

Cuvântul care a fost considerat a reflecta cel mai bine etosul, atmosfera sau preocupările din anul ce tocmai se încheie şi care în acelaşi timp are potenţialul unei semnificaţii culturale a fost considerat a fi substantivul … „youthquake”, srie adevarul.ro.

Youthquake este definit ca „o schimbare socială, culturală, politică semnificativă ce-şi are originea în acţiunile sau influenţa tinerilor”. În viziunea celor ce l-au ales, acest substantiv reprezintă ieşirea din apatia politică şi socială a generaţiei milenare (cei născuţi de la începutul anilor 80 până în 2000) în ultimele 12 luni de zile.

Conform datelor adunate de editorii de la Oxford Dictionaries’, utilizarea acestui substantiv a sporit semnificativ în acest an, comparativ cu anul precedent. Alegerile anticipate organizate de premierul Marii Britanii, Theresa May, în luna iunie sunt considerate evenimentul major ce a contribuit la această creştere. Aceste alegeri au fost caracterizate de implicarea aproape fără precedent a tinerilor ce au contribuit în mare măsură la rezultatul excelent obţinut de liderul laburist Jeremy Corbyn. Publicaţia The Guardian, şi nu numai, a caracterizat acţiunea colectivă a acestor tineri drept un „youthquake”.

În ciuda semnificaţiilor culturale şi politice ale acestui cuvânt, anunţul editorilor de la Oxford Dictionaries’ a fost primit cu scepticism pe social media.

Oxford Dictionaries’ Word of the Year a devenit o tradiţie începând cu anul 2004. La sfârşitul fiecărui an, editorii de la OD aleg un cuvânt pentru „potenţialul său de a deveni un cuvânt cu o semnificaţie culturală semnificativă pentru anul respectiv”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.