Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Abordare nouă a problemelor medicale:”Vitamina C, mai importantă decât orice alt tratament în cazul infecțiilor sau expunerii la toxine”

Este puterea vindecatoare a vitaminei C prea buna pentru a fi adevarata? Ar putea aceasta vitamina atat de usor de gasit si de ieftina sa trateze si sa vindece cele mai dificile boli?

Thomas E. Levy, medic si doctor in stiinte legislative si-a inceput propria experienta de 20 de ani cu vitamina C cand l-a cunoscut pe Dr. Hal Huggins, un medic stomatolog inovator care i-a dezvaluit, la clinica sa din Colorado Springs, o gama larga de abordari clinice a unor variate afectiuni, cu rezultate pana la acel moment necunoscute. Prima sa vizita la clinica a constituit inceputul celei mai semnificative educatii medicale primite pana atunci. De altfel, a inteles ca trebuia sa faca o modificare radicala a modului in care aborda ingrijirea medicala si la scurt timp si-a inchis fara regrete cabinetul unde practica cardiologie pentru adulti.

Ceea ce a descoperit pe parcursul celor 20 de ani a fost ca vitamina C are o abilitate extraordinara de a vindeca o multitudine de boli. Fara nicio exceptie, pacientii cu boli grave, precum Parkinson, ALS, Alzheimer, scleroza multipla si arterioscleroza, aproape intotdeauna sufereau de toxicitate dentara extinsa datorita tratamentelor de canal, ale implanturi dentare infectate, plombe cu mercur, osteonecroza mandibulara extinsa si/sau boli periodontale avansate. Fiecare dintre acestia suferisera intre trei si cinci sesiuni de interventii dentare complexe, ce au implicat si chirurgie dentara si o expunere inevitabila la toxinele asociate cu infectiile dentare anaerobe si asimilarea unor vapori de mercur atunci cand erau inlaturate plombele.

Cu toate acestea, toti pacientii primeau prin perfuzie 50-grame (50,000 mg) de vitamina C, administrate continuu inainte, in timpul si dupa interventii. La pacientii cu boli grave, la care din punct de vedere medical nu se puteau astepta imbunatatiri, imediat dupa interventiile dentare se observau cu regularitate imbunatatiri clinice dramatice.

Desi orice medic stie ca inlaturarea toxicitatii dentare este foarte importanta pentru ameliorarea clinica, efectul de revigorare asupra pacientilor dupa prima lor doza de vitamina C era remarcabil. Majoritatea persoanelor sanatoase nu vor decat sa se odihneasca dupa ce sufera o interventie de cateva ore la stomatolog. Intr-unul dintre cazuri, dupa ce prima perfuzie cu vitamina C a fost incheiata, unul dintre pacientii cu o boala grava a rugat infirmiera sa ii poate recomanda un restaurant unde poate lua cina. Pacientul doar ce-si extrasese cativa dinti, si cu toate acestea isi dorea sa savureze o friptura cu dintii ramasi. In alte cateva cazuri rare, pacienti care de regula se deplasau doar cu scaunul cu rotile, au facut si cativa pasi cu sprijin, inainte sa-si termine perioada de tratament de doua saptamani la clinica.

Dupa ce a fost martor ocular la eficienta vitaminei C, dr. Thomas E. Levy si-a schimbat cu totul abordarea medicala. A intreprins indelungi cercetari pentru a cunoaste cat mai multe despre aplicatia intravenoasa a moleculei cunoscuta sub numele de acid ascorbic sau ascorbat, pe care apoi, le-a aplicat in mod practic si a incercat sa promoveze pretutindeni acesta substanta atat de eficienta, necostisitoare si netoxica.

Cercetari

Multe dintre sursele principale de informatii sub forma de articole sau alt gen de publicatii deriva din cartea revolutionara a lui Irwin Stone din 1972, denumita Factorul vindecator: „Vitamina C” impotriva bolii. Prefata este scrisa de renumitii castigatori ai Premiului Nobel, Albenert Szent-Gyorgyi, care descoperise vitamina C in 1932, si Linus Pauling, care a adus vitamina C in atentia publica asa cum nu a mai facut-o nimeni altcineva.

De la publicarea cartii lui Stone in literatura medicala s-au scris peste 24 000 de articole, ce pot fi gasite la o cautare pe motorul de cautare PubMed (publicatii medicale), despre efectele clinice si de laborator ale vitaminei C. Din analiza acestora reiese clar faptul ca vitamina C este mai importanta decat orice alt tratament in cazul infectiilor sau expunerii la toxine. Probabil cel mai impresionant este faptul ca vitamina C, in experimentele in eprubeta, a neutralizat intotdeauna orice toxina la care a fost expusa, indiferent de structura chimica a acesteia.

Importanta cercetarilor facute in eprubeta au obtinut validitate in special prin eforturile medicului Frederick Klenner, din Carolina de Nord. Experienta sa clinica a demonstrat eficienta vitaminei C atat in eprubeta cat si asupra organismului uman in neutralizarea sau anihilarea impactului toxic a oricarei toxine la care a fost expus pacientul. Veninul de sarpe, metalele grele, pesticidele, cianura, alcoolul, monoxidul de carbon, toate au fost neutralizate. Rezultatele raportate de dr. Klenner in cazul infectiilor au fost si ele uimitoare, demonstrand ca vitamina C, administrata adecvat, este cel mai bun agent de combatere virala, vindecand toate infectiile acute virale. Aceste infectii virale sunt considerate de medicina moderna incurabile, conform standardelor terapeutice de azi. Mai mult, Klenner a aratat ca vitamina C este foarte eficienta si in tratarea multor infectii ne-virale, imbunatatind eficienta tratamentului cu antibiotice si alte medicamente folosite in prezent.

Cazuri reale din experientele personale

Urmatoarele cazuri reale si experiente ale medicului Thomas E. Levy dovedesc puterea de vindecare a vitaminei C, intravenos si sunt prezentate in speranta ca vor fi luate de cititori drept contributii valoroase la orice opinie medicala.

Gripa severa

In 2003 Denver se afla in plina epidemie de gripa cu peste 6,000 de persoane infectate si peste zece decese in randul copiilor si al nou-nascutilor. In acest context, o femeie de 26 de ani, slabita, dar sanatoasa, a dezvoltat o stare persistenta de oboseala care nu mai trecea. Dupa o luna de oboseala continua s-a imbolnavit rapid si foarte grav, cu simptome clasice de gripa: febra, frisoane, dureri musculare, dureri de cap si stari de greata. A incercat in zadar sa-si trateze simptomele si sa continue sa mearga la scoala. Dupa o saptamana in care a incercat sa-si mentina ritmul normal de viata, abia mai avea putere sa stea in pat.

A ramas la pat timp de zece saptamani. Chiar si scurtele drumuri pana la baie o epuizau, facand-o sa tremure din cauza febrei si cauzandu-i dureri de cap. La primul consult, femeia isi pierduse 20% din greutatea corporala, de la 50 kg la 40. La rugamintea persoanei care o ingrijea, Thomas E. Levy i-a facut o vizita la domiciliu si i-a administrat o prima doza intravenoasa de vitamina C. Era foarte slabita si parea subnutrita. Nu prezenta ficatul marit sau noduli limfatici inflamati. Analizele de sange aratau o infectie cu virusul Epstein-Barr, ce parea sa o fi facut vulnerabila si la epidemia de gripa ce bantuia orasul si intreaga zona.

Prima perfuzie a fost de 50 grame de vitamina C sub forma de ascorbat de sodiu in 1,000 cc de solutie lactica Ringer administrata treptat timp de trei ore. I s-au adaugat si sase grame de glutation spre finalul perfuziei. Urmatoarele cinci perfuzii au continut 100 grame de ascorbat de sodiu, completate cu sase grame de glutation.

In dimineata urmatoare primei perfuzii femeia a descoperit ca ii disparusera durerile de cap pentru prima oara in ultimele trei luni si se simtea mult mai puternica. Dupa cea de-a doua perfuzie a putut sa umble prin casa. In dimineata urmatoare celei ce-a treia perfuzii a putut sa iasa afara sa se bucure de soare. Pentru a patra perfuzie s-a deplasat singura pana la clinica, la fel ca si pentru urmatoarele tratamente. Si-a revenit complet dupa cea de-a patra perfuzie, insa i s-au mai administrat inca doua timp de inca doua zile, pentru a preveni recividarea bolii. I s-a administrat un tratament oral si i s-a intrerupt tratamentul permanent.

Deosebit de importanta pentru intelegerea cantitatii de vitamina C necesara pentru vindecarea sindromului acut/cronic al unui pacient este sa se tina cont de greutatea pacientei, care cantarea 40 de kg la primul consult. 100 grame de vitamina C la un pacient de 40 de kg este echivalentul a 250 grame la un pacient de 100 de kg. De asemenea, eficienta vitaminei C a fost potentata de administrarea glutationului. Concluzia din cazuri similare a fost ca sindroamele virale nerezolvate prin administrarea de vitamina C s-au datorat aproape intotdeauna dozajului necorespunzator, precum si faptului ca virusul nu a fost usor accesibil moleculelor de vitamina C, asa cum e in cazul hepatitei cronice. Un caz terminal (nu in faza incipienta) al unui virus grav, precum Ebola intr-un corp subnutrit necesita doze chiar mai mari de vitamina C pentru un rezultat clinic, in functie de greutatea corporala.

Gripa porcina (infectia cu virusul H1N1)

Un fermier din Noua Zeelanda a contractat virusul H1N1 in 2009. Foarte mediatizat in media nationala, acesta a ajuns sa depinda de aparate pentru a trai, iar medicii au declarat ca nu mai au solutii pentru el.

Un membru al familiei l-a contactat pe dr. Thomas Levy pentru a-i cere un sfat, iar acesta i-a recomandat administrarea de vitamina C intravenos, 50 grame sau mai mult zilnic, si cu aplicare imediata, desi se indoia ca medicii din spitalul respectiv ar fi acceptat acest tratament.

Cu eforturi uriase si munca de convingere, familia l-a determinat intr-un final pe medicul responsabil sa administreze pacientului vitamina C inainte sa „fie deconectat de la aparate.” I s-au administrat 25 grame de vitamina C intravenos in prima zi, 50 grame in a doua zi, 75 de grame in a treia zi si 100 grame zilnic timp de 4 sau 5 zile. La acel moment un doctor nou a intrerupt tratamentul cu vitamina C complet, din motive necunoscute, desi pacientul dadea semne clar de revenire, se trezise, iar plamanii sai congestionati erau intr-o stare mult mai buna. O saptamana mai tarziu, administrarea de vitamina C intravenos a fost reluata, doar un gram de doua ori pe zi. Insa pentru medicii care crezusera ca vitamina C fusese doar o interventie prosteasca, eficienta acesteia fusese deja dovedita. 

Embolism pulmonar

Un alt caz a fost in Columbia, America de Sud, unde o femeie de 30 de ani cazuse la pat si parea ca trage sa moara. Fusese diagnosticata cu embolism pulmonar, ambele picioare erau moi si umflate, parand sa dezvolte si alti emboli care aveau sa-i grabeasca sfarsitul. Era deja pe tratament pentru anticoagulare cu Coumadin, iar analizele de sange aratau ca subtierea sangelui era optima.

Thomas Levy a folosit o parte din rezervele de vitamina C aduse cu el. Desi avea rezerve cu privire la capacitatea vitaminei C de a neutraliza efectele anticoagulante ale Coumadinului, spera sa-i poata, cel putin, reduce suferinta. I s-au administrat 50 de grame de vitamina C timp de trei ore. Bolnava a tolerat bine infuzia.

In ziua urmatoare i s-a administrat o alta perfuzie cu vitamina C. Ameliorarea starii ei de sanatate a fost aproape miraculoasa. Femeia statea in pat si isi pieptana parul, dupa ce fusese pe picioarele ei la dus.

In cea de-a patra zi, dupa a treia perfuzie, zambea si declara incantata ca isi simte picioarele foarte bine. In ciuda vestilor bune, i s-au administrat in continuare perfuzii. Starea de sanatate a femeii a continuat sa se imbunatateasca, urmand sa ia si in urmatoarele luni pudra de vitamina C, 2 000 mg zilnic.

Virusul West Nile

Doua cazuri de infectie cu virusul West Nile au fost tratate, ambele raspunzand incredibil de bine la tratament. Un barbat din Colorado de 60 de ani, bolnav de circa doua luni, s-a dus la spital unde analizele au aratat ca este infectat cu virusul West Nile. Simptomele includeau dureri de cap, simtul orientarii usor afectat si febra scazuta. I s-au administrat 75 grame de vitamina C intravenos, urmate de 6 grame de glutation intravenos. I s-a administrat si un tratament cu oxigen hiperbaric. La 36 de ore dupa tratament, si-a revenit complet, iar starea i s-a mentinut si in continuare.

Un alt barbat de 50 de ani, infectat cu acelasi virus, s-a prezentat cu un istoric de simptome cronice asociate cu virusul, care se mentinusera timp de sase luni. I s-au administrat trei perfuzii cu vitamina C cateva zile consecutiv si a raportat ca simptomele au disparut dupa cea de-a treia perfuzie. Boala nu a recidivat, iar vindecarea a fost completa. Bolnavul a declarat ca intreaga experienta pentru el a fost „ca un miracol.”

Mononucleoza infectioasa

Doi studenti s-au prezentat cu mononucleoza infectioasa cronica. Ambii fusesera bolnavi de sase luni, initial cu oboseala severa si renuntasera la cursuri din cauza ca nu aveau energia sa continue. Ambilor li s-au administrat cateva perfuzii cu 50 de grame de vitamina C si au scapat rapid si complet de infectiile cronice si simptomele persistente.

Boala Lyme acuta

O tanara din Pennsylvania a fost muscata de o capusa, manifestand o eruptie clasica bolii Lyme, iar in urmatoarele sapte-zece zile s-a imbolnavit grav. A primit cateva infuzii cu vitamina C la domiciliu. Prima perfuzie a fost de 100 grame, iar asistenta care o supraveghea a declarat ca parea mult mai bine inca dupa prima perfuzie. Inca cinci perfuzii cu 50 de grame fiecare i s-au administrat in urmatoarele doua zile. Dupa o perioada de 72 de ore, si-a revenit complet, fara nicio recidiva clinica sau vreun simptom cronic de Lyme.

Boala Lyme cronica

O femeie cu un istoric de 12 de ani de boala Lyme cronica, confirmata prin analize de sange, a dorit sa urmeze o terapie prelungita de administrare de vitamina C intravenos. In urma prescrierii acestui tratament de catre un medic care a participat la cateva prezentari despre vitamina C sustinute de Thomas Levy, pacienta a reusit sa gaseasca o asistenta care sa-i administreze tratamentul dorit.

Bolnavei i se administrasera deja vitamina C cu lipozom incapsulat si glutation pe cale orala, fara imbunatatiri semnificative ale starii de sanatate. Timp de patru zile consecutive, ea a primit infuzii de 25, 50, 75, apoi de 100 de grame de vitamina C. Apoi, timp de inca 19 zile a mai primit intre 5 si 6 perfuzii saptamanal cu 100 grame de vitamina C pe saptamana. Pana in ziua 23, nu a vazut nicio imbunatatire. Cu toate acestea, a continuat tratamentul in ciuda lipsei de imbunatatiri si a costurilor tot mai mari ale intregului proces. In ziua 23, asistenta a declarat ca parea o cu totul alta persoana, parca „apasase pe un buton” si brusc, se facuse bine. La cerere, pacienta a mai primit timp de o saptamana perfuzii zilnice cu 100 grame pentru a fii sigura ca boala era complet vindecata, ceea ce a fost o idee foarte buna. O luna mai tarziu, analizele de sange au aratat ca scapase definitiv de boala Lyme.

Un alt medic a declarat ca a avut experiente similare cu mai multi pacienti cu boala Lyme, care nu au avut reactii clinice pozitive dupa mai multe perfuzii cu vitamina C, apoi au manifestat o vindecare rapida si brusca a bolii, foarte asemanatoare cu cazul descris mai sus.

Concluzii finale

Vitamina C este cu adevarat un dar al Naturii pentru sanatate si vindecare. Practic orice afectiune medicala este asociata cu stresul oxidativ crescut, iar inlaturarea totala sau cel putin partiala a acestui stres oxidativ printr-o administrare intensa a vitaminei C si a altor antioxidanti de calitate este intotdeauna de mare folos. Stresul oxidativ cauzat de toxinele din mediu si de boli poate epuiza rezervele corpului de vitamina C si alti antioxidanti. In cazul bolilor grave, rezerva de vitamina C a corpului ajunge la zero pentru ca rata de regenerare a corpului este mult mai redusa decat cea a utilizarii resurselor. Ceea ce necesita doze uriase pentru revenirea la normal. Chiar si daca iei antibiotice sau alte medicamente, mentinerea unui nivel normal de vitamina C in corp, sau chiar peste normal pentru o perioada, nu va aduce decat beneficii sanatatii.

Tratamentul este eficient si, spre deosebire de alte tratamente obisnuite, nu este costisitor.

Putine medicamente si interventii terapeutice sunt atat de accesibile si netoxice ca vitamina C. Desi ceva atat de extraordinar de benefic cum este vitamina C pare prea frumos ca sa fie adevarat, aici chiar este adevarat.

(Dr. Thomas Levy este cardiolog autorizat si avocat dar si autorul unor carti printre care Vindecarea unor boli incurabile: Vitamina C, bolile infectioase si toxinele)

Sursa utilizata:

http://www.greenmedinfo.com/blog/clinical-impact-vitamin-c-my-personal-experiences-physician – vitamina c

Articol relatat de portalul viataverdeviu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.