Aceasta este adevărata față a UE? Germania susține în mod direct dezintegrarea Marii Britanii. „Scoția independentă este binevenită rapid în Uniunea Europeană”

Gunther

Cum v-ar suna să-l auziți pe Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, după un referendum din România al cărui rezultat nu i-ar conveni deloc Germaniei, să vină și să declare:„Transilvania independentă este binevenită rapid în Uniunea Europeană”

Scotia independenta ar fi binevenita in Uniunea Europeana, declara Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Camera inferioara a Parlamentului german. „Uniunea Europeana inseamna in prezent 28 de state, asa ca ma astept la un referendum in Scotia, care sa fie un succes”, afirma oficialul german, citat de Le Figaro.

Gunther Krichbaum este membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

„Este necesar un raspuns rapid la o cerere de aderare a unei tari prietene a Uniunii Europene”, a mai declarat Gunther Krichbaum pentru Welt am Sonntag.

Guvernul scotian a anuntat sambata ca isi doreste „discutii imediate” cu Bruxelles-ul pentru „a-si proteja locul sau in Uniunea Europeana”, dupa iesirea Marii Britanii, a declarat sambata premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, la finalul unei reuniuni de urgenta la Edinburgh.

Executivul scotian se va pregati de asemenea sa prezinte un cadru legislativ care sa permita eventuala organizare a unui al doilea referendum pe tema independentei acestei regiuni semi-autonome a Regatului Unit, a precizat Nicola Sturgeon.

sursa: fluierul.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *