Ca urmare a umiditatii, mucegaiului si bacteriilor, infectiile fungice pot aparea la picioare si la unghii, de cele mai multe ori fiind neplacute, dureroase si inestetice. Prima etapa de infectiei fungice este aparitia unor pete albe sau galbene in partea de sus a unghiei. Cu timpul, aceasta conditie de sanatate va duce la deformarea unghiei cat si la schimbarea culorii ei. Acest eveniment poate deveni foarte inconfortabil si dureros. Fara un tratament adecvat, aceasta ciuperca nu se va vindeca niciodata.

De cele mai multe ori persoanele care intampina aceste probleme de sanatate incep sa-si cumpere diverse creme ce contin chimicale, cu scopul de a elimina ciuperca. Problema este ca eliminarea ei este destul de greoaie, si de cele mai multe ori aceste creme chimice nu dau rezultatele dorite. Aceasta este o reteta naturala de eliminare a infectiilor fungice, reteta ce este usor de facut, cu ingrediente ce sunt la indemana oricui.

Amestecul minune se face din bicarbonat de sodiu si otet de de mere, ambele ingrediente creand remediul perfect: bicarbonatul stopeaza raspandirea ciupercii, in timp de otetul va duce la uciderea ciupercii.

Veti avea nevoie de – 5 linguri de bicarbonat de sodiu, 200 de ml de otet de mere si 1 litru de apa calduta. Puneti bicarbonatul si apa intr-un vas mai mare, amestecand pana cand se dizolva. Puneti picioarele in acest amestec si mentineti-le timp de 15 minute. Scoateti apoi picioarele, si lasati-le sa se usuce fara a va sterge.

Dupa ce s-au uscat, adaugati otetul in apa, si introduceti din nou picioarele in acest amestec. Lasati sa actioneze timp de 10 minute dupa care procedura s-a incheiat. Dupa ce ati scos picioarele de asemenea nu trebuie sa va stergeti picioarele cu nimic, trebuie doar sa le lasati sa se usuce in mod natural. Faceti acest remediu seara inainte de culcare, timp de 10 zile consecutive.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic si tratament corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Articol relatat de portalul sanatos.tv.