Acesta este exercițiul fizic care încetinește îmbătrânirea, descoperit de gerontologi

foto:bigthink.com

Dintotdeauna oamenii au cautat solutii pentru a incetini procesul de imbatranire. Acestea nu au avut mereu efectul dorit, insa acum cercetatorii au descoperit ca exista un exercitiu foarte eficient pentru a ne mentine tineri mai mult timp.

Conform unui studiu publicat in Frontiers in Human Neuroscience Journal, persoanele care fac exercitii fizice pot incetini procesul de imbatranire din creier, iar cel mai eficient mod este dansul, scrie The Minds Journal, citat de manager.ro.

Exista doua motive pentru acest lucru: unul este fizic, iar celalalt este psihologic.

Kathrin Rehfeld, autoarea studiului, impreuna cu echipa sa, au afirmat ca activitatea aceasta fizica incetinste atat imbatranirea fizica, cat si cea psihologica.

Cercetatorii au efectuat un studiu cu ajutorul a 52 de voluntari cu varste cuprinse intre 63 si 80 de ani.

Participantii au fost impartiti aleator in doua grupuri: unul care a participat la dansuri, iar altul la sporturi.

Cei care au participat la clase de dans au invatat miscari, iar coregrafia s-a schimbat frecvent si au trebuit sa tina minte miscarile. Au dansat pe o varietate de tipuri de muzica, iar rutina se schimba in fiecare saptamana. Celalalt grup a facut exercitii de forta, rezistenta si flexibilitate.

Dupa terminarea cursurilor, s-a gasit ca la persoanele din ambele grupe, hipocampul, regiunea din creier predispusa la degradare si responsabila pentru memorie, echilibru si invatat, s-a imbunatatit si a crescut.

Totusi, in grupul dansatorilor s-a observat o imbunatatire mai insemnata. Rezultatele dovedesc ca dansul care implica o schimbare frecventa in coregrafie este mai eficient decat activitatile fizice repetitive precum mersul, alergatul sau ciclismul.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *