Acesta este începutul „Regimului lu’ PEȘTE PRĂJIT”! Marea Britanie a adoptat cea mai draconică lege de supraveghere pe Internet din istoria recentă!

big-brother-law

Parlamentul Marii Britanii a adoptat o lege care permite noi puteri autorităţilor care se ocupă cu supravegherea cibernetică. Această nouă lege, care a fost considerată a fi cea mai draconică de acest gen din întreaga lume, va permite autorităților de a colecta datele despre traficul web și de telefonie ale tuturor cetățenilor din Marea Britanie, nu doar ale celor suspectați de comiterea de infracțiuni grave.

Un susținător deosebit de puternic al proiectului de lege a fost Theresa May, care în prezent este premierul Marii Britanii. Legea adoptată de ambele camere legislative din Regatul Unit (Camera Comunelor și Camera Lorzilor) este așteptată să fie pusă în aplicare începând cu anul 2017.

Culmea este că până în prezent serviciile secrete au colectat date despre activitatea pe Internet a cetăţenilor britanici; după dezvăluirile lui Edward Snowden de acum câţiva ani, opinia publică a fost indignată și a cerut reforme. Cu toate acestea, aşa-zisa reformă este şi mai invazivă decât ceea ce făceau serviciile secrete până în prezent. Potrivit acestei noi legi (intitulată şi IP Bill), furnizorii de servicii de Internet trebuie să păstreze istoricul de navigare pe Internet al fiecărui utilizator, timp de 1 an. Această informație va fi disponibilă poliției, serviciilor secrete, precum și altor agenții guvernamentale. Şi mai mult decât atât, poliţia are dreptul să pătrundă în dispozitivele de comunicare ale cetățenilor.

Iată o mică listă a reglementărilor incluse în această nouă lege:
• Furnizorii de servicii de Internet trebuie să păstreze istoricul de navigare pe Internet al fiecărui utilizator, timp de 1 an;
• Poliția și alte autorităţi guvernamentale pot avea acces la aceste date printr-o interfață de specialitate;
• Serviciile de securitate pot accesa și analiza bazele de date publice și private;
• Poliția și alte autorităţi guvernamentale pot pătrunde, în anumite circumstanțe, în dispozitivele utilizatorilor;
• Operatorii de comunicații trebuie să elimine criptarea datelor și să ajute autorităţile în a avea acces la aceste date.

Sursalovendal.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *