Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Aceste 8 produse toxice nu ar trebui să le aduci acasă. Care sunt alternativele lor

produse-toxice-folosite

Sunt o multime de produse pe care majoritatea oamenilor le foloseste si la care nimeni nu le ia in calcul ca ar fi toxice. Probabil ca le folosesc parintii tai si acum le utilizezi si tu.

Insa multe dintre aceste produse sunt periculoase pentru sanatate – in special in prezent s-a descoperit ca sunt toxice. Iata 8 produse toxice pe care sa nu le aduci acasa si alternativele lor.

Tigaile si tavile antiaderente
Poate ca le poti curata rapid de grasime insa la temperaturi intalte politetrafluoroetilena care face teflonul sa nu fie lipicios elibereaza gaze toxice care au fost legate de problemele reproductive, cancer si alte probleme de sanatate. Cel mai bine este sa optezi pentru otel inoxidabil, ori daca vrei neaparat tigai ori tavi antiaderente gateste la temperaturi mai scazute.

Recipiente din plastic
Cu totii stim cat de nocive sunt pentru mediu recipientele de plastic, mai ales daca doar le arunci la gunoi dupa folosire. Insa, de asemenea, contin substante chimice care ajung in apa pe care o bei din ele. Este vorba in special despre Bisphenol A (BPA), care dezechilibreaza din punct de vedere hormonal organismul. Tocmai de aceea este o idee buna sa foloseste pahare si recipiente din sticla.

Pesticide
Atunci cand te trezesti invadat in casa de gandaci ori furnici este normal ca sa doresti sa cumperi primul insecticid puternic pe care il vezi in magazin. Insa este mai bine sa incerci o solutie naturala de eliminare a insectelor cum ar fi cele naturale pe baza de ierburi (menta ori vetrice – pelin de camp) ori sa stropesti cu otet sau zeama lamaie in zonele in care se ascund.

Sapun „distrugator de germeni” si alte produse antibacterine

Astfel de produse sunt pline de chimicale insa au devenit extrem de populare din cauza fricii oamenilor de a contamina cu cine stie ce microbi. Insa substantele care distrug bacteriile au si efect negativ asupra sistemului imunitar atacand si bacteriile bune din organism nu doar pe cele daunatoare. Poti gasi in comert variante de sapun mult mai prietenoase cu corpul.

Substantele de curatenie contin, adesea, clor si amoniac

Acestea pot elibera vapori toxici care sa duca la boli respiratorii. Ar trebui sa fii constient de faptul ca sunt cu atat mai toxice cu cat sunt mai eficace in curatenie. In acelasi timp insa, multe produse facute in casa pe baza de otet si bicarbonat de sodiu isi fac treaba la fel de bine. De asemenea, este bine de stiut ca nu iti trebuie un produs special pentru fiecare sarcina in parte.

Produsele de improspatat aerul

Contin unele substante chimice precum ftalatii cunoscuti pentru problemele hormonale pe care le genereaza, precum cele reproductive ori malformatii congenitale la nastere. Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca are in componenta si ingrediente nedefinite prea bine precum: „conservanti”, „parfum”. Si nu, cuvantul „natural” nu inseamna nimic cand este vorba despre „mirosuri”. Incearca mai bine sa cumperi cateva plante de apartament, ca de exemplu iasomie.

Repelent impotriva moliilor
Cu atatea solutii naturale la dispozitie precum cele de levantica, menta, rozmarinul ori cuisoarele nu ai niciun motiv sa apelezi la substante chimice. Nu doar ca aroma acestora iti va aduce aminte de modul in care miroseau hainele bunicii tale, insa nici nu contin substante toxice care sa cauzeze ameteala, dureri de cap ori greturi.

Balsam de rufe
Multe dintre aceste produse contin, ei da, substante chimice cu potential toxice. Iar unele dintre acestea pot cauza iritatii si mancarimi ale pielii, probleme respiratorii, ameteala, dureri de cap si chiar si stari de voma. Baga in masina de spalat alaturi de rufe un pulover vechi din lana (sau bucati de lana) pentru a preveni mototolirea hainelor.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.