Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Acestea sunt gesturile care te ajută să ai succes

foto: makeuseof.com

Stai drept: Dacă stai aplecat pe scaun, îți ții coatele pe masă și îți acoperi fața cu mâinile, toate acestea sunt gesturi care indică lipsa de respect. Transmit faptul că nu ești deloc interesat de ceea ce auzi. În schimb, dacă stai cu spatele și umerii drepți, vei părea mai încrezător în propriile forțe, aceasta fiind o postură care indică putere. Cu cât corpul tău ocupă mai mult spațiu, cu atât vei părea mai puternic. Nu sta cocoșat pentru că vei părea mai mic și lipsit de autoritate.

Gesticulează corect: Gesticularea exagerată îi face pe oameni să creadă că minți sau că ascunzi ceva. Pe de altă parte, gesturile deschise, cum ar fi acela de a-ți depărta mâinile în timp ce vorbești, le arată că nu ai nimic de ascuns.

Deschide brațele: Când stai cu mâinile încrucișate transmiți un mesaj clar: „Nu sunt flexibil, nu sunt de acord cu ceea ce spui”, Chiar dacă zâmbești, brațele și picioarele încrucișate nu sunt o poziție potrivită atunci când discuți cu cineva.

Nu îți atinge părul: Obiceiul de a-ți atinge constant părul, de a te juca cu șuvițele sau de a-ți aranja des coafura în timpul unei conversații este cât se poate de greșit. Indică faptul că ești o persoană nesigură, ezitantă, care nu se poate concentra. Nu îți mai atinge părul și încearcă să comunici natural.

 

Zâmbește: Deși nu este o idee bună să zâmbești chiar și când nu e cazul, un zâmbet la momentul potrivit demonstrează că deții controlul asupra situației și că poți rămâne calm indiferent de circumstanțe. Transmite despre tine că ești o persoană puternică, echilibrată, stăpână de sine.

Contactul vizual: Este una dintre cele mai importante reguli ale limbajului corpului. Un contact vizual intens poate intimida interlocutorul sau îl poate face să creadă că vrei să-i studiezi fiecare gest și cuvânt din cauza propriilor tale insecurități. Pe de altă parte, evitarea contactului vizual transmite că ai ceva de ascuns. Calea de mijloc este echilibrul. Ar trebui să ai un contact vizual cât mai natural, privind în ochii interlocutorului cu intervale de pauză.

Strângere de mână: Atunci când dai mâna cu o persoană, strângerea de mână ar trebui să fie fermă, niciodată foarte slabă. Nu este cazul să-i provoci durere, dar o strângere fermă inspiră încredere în tine și siguranță.

Sursa: ”Graiul Maramureșului”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.