Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Ai dureri de urechi? Iată cum scapi de ele doar într-un minut. Picăturile care te ajută cu adevărat

ulei1-810x540

Cerumenul este o substanță ceroasă galbenă secretată de glandele canalului auditiv extern al urechii, care acționează ca un antiseptic natural și ajută la eliminarea celulelor epiteliale moarte din ureche. O parte din cerumen este eliminată un urma mestecatului sau căscatului, iar o parte rămâne în interior.

Obiceiul de a curăța urechile cu bețișoarele de bumbac poate duce la formarea dopurilor de ceară. De asemenea, printr-o mișcare neglijentă riscăm să deteriorăm timpanul.

Din cauza acumulării excesive de cerumen în ureche poate apărea o senzație de înfundare, scăderea auzului, durere acută în ureche, dureri de cap și amețeli.

Cum să scăpăm de durerile de urechi

Picăturile pentru urechi preparate în condiții casnice ne ajută să curățăm urechea într-un mod sigur, să înmuiem dopul de ceară și să scăpăm de dureri.

Amestecăm oțet de mere și alcool în părți egale. Picurăm 3 picături cu ajutorul unei pipete în urechea bolnavă și înclinăm capul pe o parte. După picurare tragem ușor de lobul urechii, astfel soluția va unge mai bine peretele canalului urechii. Peste 1 minut, revenim la poziția inițială – ceara înmuiată va curge din ureche. Ștergem urechea cu un prosop de hârtie.

Pe lângă faptul că aceste picături ne va ajuta să scăpăm de ceara acumulată, oțetul va crea un mediu acid în ureche, care va distruge ciupercile și bacteriile, iar alcoolul va usca locurile inflamate.

În cazul apariției oricărei probleme cu urechile, consultați un medic ORL pentru a exclude posibilitatea unei otite acute.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

sursa: Sănătoşi.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.