Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Ai fost încolţit de maidanezi FURIOȘI? AFLĂ care sunt metodele de APĂRARE

În momentul în care mergem pe strada şi vedem o zonă ocupată de maidanezi trebuie să ne imaginam că ei se tem, în mod real, de faptul că noi le-am putea face rău. Câinii percep întreaga zonă ca fiind teritoriul lor. „Ei nu ştiu că acolo e o stradă, că în altă parte e un bulevard. Din punctul lor de vedere acolo e “acasă”.

Când intră un strain e normal ca ei să se sperie. Comportamentul nostru în acest caz nu trebuie să fie agresiv, pentru că asta nu face decât să se sperie mai tare şi atunci conflictul este inevitabil.

Trebuie sa avem o poziţie calmă, dominantă fără a fi agresivi, fermă care să arate că nu încercăm să le faceţi rău, dar deasemnea să-i anunţaţi prin atitudine că sunteţi destul de puternici să reacţionaţi”, continuă Vlad Popescu care subliniază că „vocea trebuie să fie joasă şi calmă, gesturile lente şi încrezătoare, nu ezitante şi nu agitate”. Concret, pentru animal mişcarea ezitantă este principalul semn de frică pe care el îl vede

Instructorul international de dresaj canin, Cristian Vatau, a declarat, pentru rtv.net, ce trebuie sa facem si, mai ales, ce nu trebuie sa facem in cazul in care suntem atacati de maidanezi.

Indiferent daca suntem atacati de un caine sau de o haita, nu trebuie sa ramanem pe loc, ci sa avansam. De asemenea, este indicat sa nu stabilim un contact vizual cu animalul, pentru ca privitul il poate atrage.

In cazul in care cainele nu renunta si vrea sa arate cine este seful, urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem este sa-l intimidam. Vom reusi acest lucru daca vom striga la el sau vom lua ceva de jos si ne vom preface ca aruncam in el. Metoda cu aruncatul ne poate ajuta in mod real sa scapam de furia cainelui. Cristian Vatau spune ca aceasta tehnica functioneaza in 95% din cazuri.

Exista oameni care au mereu la ei bobite pentru animale, pe care le arunca cainilor atunci cand acestia ataca. Sa nu va asteptati ca aceasta metoda sa functioneze de fiecare data, pentru ca animalele sunt imprevizibile si reactioneaza diferit. Cristian Vatau spune ca unii maidanezi se pot simti amenintati si pot ataca, iar altii se pot linisti atunci cand vad mancarea.

Expresia „fuga e rusionasa, dar e sanatoasa” nu se aplica in situatia in care sunteti atacati de caini! Asadar, nu incercati sa o rupeti la fuga, pentru ca animalul va iesi intotdeauna invingator. Chiar daca sunteti atacati de un singur caine, nu fugiti, pentru nu stiti niciodata cand pot aparea si altii si o sa va treziti urmariti de o haita intreaga.

Un alt sfat, la fel de important se refera la stapanirea de sine. In cazul in care un caine simte ca ne este frica, atunci va ataca. Dresorul a explicat ca atunci cand ne este frica, organismul emana adrenalina, cainele va simti imediat acest lucru si va sari sa muste.

Nu deranjati niciodata un caine care mananca sau doarme. Si stati departe de o mama aplecata peste resturi de mancare.

Daca sunteti amenintati de un caine, nu strigati. Raspundeti-i calm si spuneti-i pe un ton autoritar sa plece. Incercati sa va indepartati usor de el.

Daca sunteti atacati de un caine, dati-i un obiect pe care sa-l muste. In cazul in care va doboara, ghemuiti-va in forma de minge si stati nemiscati, acoperindu-va fata cu mainile.

Cristian Vatau ne recomanda sa avem mereu o punga la noi, pe care sa o agitam in cazul in care suntem atacati. Daca se intampla se avem o umbrela la noi, este bine sa o deschidem, iar cainele o va lua imediat la fuga.

De asemenea, spray-urile paralizante sau cele speciale impotriva cainilor sunt eficiente. Se mai pot folosi aparate speciale care emit ultrasunete care deranjeaza animalul si il determina sa plece.

sursa: lanutu.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.