Ai idee la ce se folosește capătul albastru al radierei?

Radiera în doua culori a apărut pe vremea când eram incă la școală. Făcea magie ștergând cerneala cu partea albastră dar se pare că nu acesta era scopul ei.

1. Radiera dublă, roz-albastră

Am crescut crezând ca partea albastră a radierei trebuia folosită pentru a îndepărta cerneala și partea roz  pentru creion.

2. Partea albastră ștergea cerneala destul de bine

Așa arată felul partea roz comparativ cu partea albastră. Face o treabă bună de ștergere a cernelei dar acesta nu este scopul pentru care a fost facută.

3. Partea roz

Partea roz este folosită pentru a șterge creionul așa cum știm. Dar partea roz, delicată, este folosită și pentru hârtia subțire, ca să nu se rupă.

4. Partea roz este delicată

Partea roz este mai mare deoarece majoritatea școlilor folosesc hârtie subțire. Radierele cu două fețe au avut imaginea unui stilou afișată pe ele mai târziu.

5. Radierele de la creioane erau minuscule

Rozul este același cu cel de la radiera roz al creioanelor nr.2  dar mulți dintre voi vă puteți aminti cat de repede se consuma aceasta. Radierele suplimentare erau la mare cerere în clasă.

6. Unele radiere erau roz integral

Ne amintim cu toții radieră roz  pe care am avut-o de rezervă dar unde este partea albastră?

7. Ce spuneți despre creioanele care aveau radiera albastra?

Radierele de la creioane nu erau doar roz. Dar culoarea avea mai mult rol estetic și, dacă vă aduceți aminte corect, acestea erau destul de ieftine și se rupeau cu ușurință.

8. Ce este totuși scopul radierei albastre?

Se pare partea albastră era mai mică deoarece era mult mai dură și a făcut concepută pentru foi de hârtie mai groase. Dar ștergea cerneala destul de bine, așa că, practic, a avut o dublă utilizare.

sursa și foto: bzc.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *