Alarmă de luptă! Rusia agită spiritele pe flancul estic al NATO

529633-russian-military

NATO anunță că nu mai puțin de 300.000 de militari sunt în stand-by pentru a interveni în cazul unei agresiuni a Kremlinului asupra flancului estic al Alianței. Anunțul a fost făcut de secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg într-un interviu pentru Times, anunță Stirileprotv.ro.

Stoltenberg nu a dat cifre precise, dar reprezentantul permanent al Marii Britanii la NATO a indicat că ar fi vorba de 300.000 de militari, scopul fiind ca aceștia să își reducă timpul de răspuns la un atac de la 180 de zile la mai puțin de 60 de zile.

rusia-est

“Am văzut că Rusia a devenit mult mai activă în moduri extrem de variate”, a justificat Stoltenberg decizia. “Rusia a implementat o politică de dezvoltare militară pe termen lung; și-a triplat în termeni reali cheltuielile cu apărarea începând din 2000; dezvoltă noi capabilități militare; își antrenează forțele și folosește forța sa militară împotriva vecinilor. Rusia folosește propaganda în Europa printre aliații din NATO și exact acesta este motivul pentru care NATO răspunde. Răspundem cu cea mai mare întărire a securității noastre colective de la finalul Razboiului Rece”. În același timp, șeful NATO a insistat că este importantă continuarea dialogului cu Kremlinul, chiar dacă acesta a fost complicat de situația din Siria.

sursa: stiripesurse.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *