Albert Einstein în variantă feminină

foto: Buzzworthy

Inteligenta este un har de la Dumnezeu si nu toata lumea il poseda. De multe ori, despre femei exista ideea preconceputa potrivit careia au fost inzestrate cu frumusete, astfel ca nu pot fi in acelasi timp si destepte. Viata insa demonstreaza adesea ca astfel de mituri n-au legatura cu realitatea.

Unul dintre lucrurile uimitoare pe care cei de la MIT le pot face, dincolo de înțelegerea parțială a Universului și construirea de dispozitive aproape SF, e că poate monitoriza calitatea aerului și felul în care e afectată de avioane, scrie playtech.ro.

Prin urmare, când Sabrina Pasterski a intrat în birou pentru a primi aprobarea pentru un avion cu un singur motor pe care l-a construit, probabil nu ar fi fost ceva ieșit din comun. Dacă stăm să ne gândim că fata avea doar 14 ani și deja testase avionul, pilotându-l singură, poate că găsim elementul-surpriză. „Nu mi-a venit să cred, nu numai pentru că era atât de tânără, ci și pentru că era fată”, a spus Peggy Udden, secretar-executiv la MIT.

Desigur, ne aflăm în 2018, iar femeile nu sunt tocmai rare la MIT: aproape jumătate din poziții sunt ocupate de ele. Dar Pasterski nu doar că a venit cu o idee care a primit rapid aprobare, dar a atras atenția profesorilor de top. Opt ani mai târziu, tânăra de 22 de ani este deja absolventă MIT și în cursul de a-și lua doctoratul la Harvard. Explorează câteva dintre cele mai complexe probleme în fizică, pe care le-au avut în vedere și Stephen Hawking și Albert Einstein. Profesorii de la Harvard cred că tânăra ar putea fi un fel de Albert Einstein al modernității.

Cercetările tinerei au în vedere găurile negre, natura gravitației și timpul cosmic. Se concentrează mai ales asupra unei mai bune înțelegeri a gravitației cuantice, care încearcă să explice fenomenul gravitației în contextul mecanicii cuantice. Descoperirile în această arie ar putea schimba dramatic înțelegerea Universului, potrivit Yahoo!

Jeff Bezos, fondator al Amazon

și dezvoltator al Blue Origins, i-a promis un job oricând se simte pregătită, iar oferta rămâne valabilă. De asemenea, Andrew Strominger, care va publica în curând un studiu la care a lucrat cu Stephen Hawking, a spus că a auzit lucruri extraordinare despre Pasterski. Chiar dacă mentorii îi prezic un viitor strălucit și faimă în lumea fizicii, Pasterski pare cu picioarele pe pământ. Cel mai recent sondaj al U.S. Census Bureau arată că doar 26% dintre absolvenții de studii științifice din Statele Unite au locuri de muncă în domeniu, iar mai mult de 30% sunt șomeri. Pasterski nu pare descurajată, totuși: „Când ești obosit, dormi, când nu, faci fizică”.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *