Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

ALERTĂ în Pacific! Statele Unite sunt pregătite pentru o CONFRUNTARE cu China

usa-marine

Chinezii și rușii au organizat exerciții navale comune, în septembrie, în Marea Chinei de Sud FOTO: AGERPRES SUA sunt pregătite să înfrunte China, dacă aceasta va continua să aibă pretenții teritoriale în Marea Chinei de Sud, avertizează șeful flotei din Pacific .

Declarațiile ar putea escalada tensiunile existente între cele două țări
China revendică cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud, bogată în resurse, unde are loc anual un trafic maritim în valoare de de 5 trilioane de dolari. Vecinii: Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan și Vietnam – au și ei propriile revendicări teritoriale.

SUA au cerut Chinei să respecte decizia Tribunaluluide arbitraj de la Haga, din 12 iulie, care invalida pretențiile teritoriale în apele strategice. China, care nu a participat în cazul de arbitraj, a respins hotărârea instanței, susținând că este „nulă”.

Acțiuni „agresive”

„Beijingul continuă să acționeze agresiv”, iar Statele Unite sunt gata să răspundă, declară amiralul Harry Harris, comandantul flotei americane din Pacific.

„Nu vom permite ca un teritoriu comun să fie închis unilateral, indiferent câte baze sunt construite artificial acolo”, a spus oficialul american. „Vom coopera când vom putea, dar suntem gata de confruntare, dacă va fi nevoie”.

MAE chinez a replicat că situația în Marea Chinei de Sud este stabilă, datorită eforturilor Chinei și al altor state din regiune: „Sperăm că SUA pot să-și respecte promisiunile și să nu se alieze niciunei părți, respectând eforturile țărilor din regiune de a menține pacea și stabilitatea în zonă”.

SUA estimează că Beijingul s-a extins cu circa 1.300 de hectare de pământ pe șapte insule artificiale în Marea Chinei de Sud, în ultimii trei ani, construind șosele, porturi, hangare pentru avioane și echipamente de comunicație.

Americanii au răspuns, desfășurând o serie de operațiuni de navigație în Marea Chinei de Sud, cea mai recentă în luna octombrie.

Patrulările au enervat Beijingul, care a declarat că această practică „s-ar putea sfârși dezastruos”, scrie evz.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.