Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Alimente care pot cauza prejudicii semnificative capacităților cognitive

creier

Un studiu recent arata ca o dieta cu un continut ridicat de grasimi si zahar cauzeaza prejudicii semnificative capacitatilor cognitive, conform spring.org.uk.

Cercetarea a fost efectuata pe soarecii de laborator, carora li s-a dat fie o dieta normala, fie una bogata in grasimi si cu un continut mare de zahar, fiind examinati timp de patru saptamani.

In urma experimentelor s-a constatat ca o dieta bogata in zaharuri este periculoasa pentru activitatea cerebrala, cauzand deficiente ale memoriei atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

Studiul, publicat in jurnalul Neuroscience, este ultimul dintr-o serie de studii similare care arata efectele potential dramatice ale dietei asupra performantelor cognitive.

”Gradul de degradare cognitiva, scos la iveala de rezultatele studiului, a fost destul de puternic. Ganditi-va, spre exemplu, la cazul in care conduceti spre casa pe o strada care va este foarte familiara. Apoi, intr-o zi, sa presupunem ca acest drum va fi inchis si veti fi nevoiti sa gasiti o cale noua spre casa. Cu o flexibilitate cognitiva mai scazuta, adaptarea la astfel de situatii este cu mult mai dificila”, declara Kathy Magnusson, profesoara si co-autoare a studiului din cadrul Universitatii din Oregon, USA.

”Nu este inca clar cum sunt cauzate aceste efecte daunatoare ale dietelor bogate in grasimi si zaharuri, dar este clar ca bacteriile intestinale pot comunica cu creierul nostru. Bacteriile pot elibera compusi care actioneaza ca neurotransmitatori, stimuland nervii senzoriali si sistemul imunitar, si afectand, de asemenea, o gama larga de functii biologice. Studiul nostru sugereaza ca grasimile si zaharul modifica sistemele bacteriene sanatoase, iar acest motiv este suficient pentru a sti ca astfel de alimente nu sunt indicate. Nu este vorba numai despre cum alimentatia influenteaza activitatea cerebrala, dar si despre interactiunea intre alimentele consumate si schimbarile care se produc la nivelul sistemului microbian”, a adaugat aceasta. (Sursa: Hotnews.ro)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.