Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Acesta ar putea fi cheia Revoluției din 1989! MISTERUL încă învăluie modul în care a murit Marin Ceaușescu.

Pe 28 decembrie 1989, la trei zile dupa executarea fratelui sau, Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat in subsolul ambasadeiRomaniei din Viena in circumstante suspecte.

Politia a declarat ca s-a sinucis. Interesant de notat ca cel care a descoperit cadavrul este acelasi Radu Dochioiu, alias Rudy Rusch, care a cooperat si in actiunea de asasinat politic desfasurata de Securitate impotriva lui Emil Georgescu de la postul de radio Europa Libera.

La acea vreme, Marin Ceausescu ocupa functia de sef al Agentiei Economice a Romaniei in Viena. Practic vorbim despre agentia care coordona la acel moment toate conturile de valuta ale Romaniei din strainatate. Marin Ceausescu se presupunea ca a mediat fratelui sau, Nicolae Ceausescu, transferul a milioane de dolari americani in conturi bancare din Elvetia.

Moartea sotilor Ceausescu a atras dupa sine o alta moarte, sau cel putin asa crede familia. Cea a fostului sef al Agentiei Economice a Romaniei in Viena, Marin Ceausescu, fratele fostului dictator. Oficial, dosarul a fost clasat drept sinucidere insa in jurul metodelor care au condus la aceasta concluzie planeaza un val de mister, si acum dupa 25 de ani de la eveniment. Romania libera scrie ca din dosarul 23/P/1990, clasat si aflat in arhivele Parchetului General lipsesc copii din cele doua rapoarte medico-legale, facute atat in Austria, cat si in Romania.

Cronologic, potrivit informatiilor care exista despre acest caz, primul examen a avut loc la Institutul de Medicina Legala al Universitatii din Viena, dar in dosar nu apare copia acelui raport, ci doar o mentiune de trei randuri, prinsa in rezolutia de clasare a cazului: “Moartea lui Ceausescu Marin a fost violenta si s-a produs prin spanzurare… Alte cauze concurente ale mortii nu au reiesit”, precizau medicii austrieci, citati de magistratii de la noi.

A doua examinare a cadavrului lui Marin Ceausescu ar fi fost realizata, in Romania, la morga Spitalului Militar de fostul legist Valeriu Popa, dupa cum chiar el a declarat pentru ziarul Romania Libera in urma cu 5 ani.

“Imi amintesc ca trupul prezenta transa mediana specifica, realizata in Austria. Din acest motiv nici nu am mai facut o examinare de mare profunzime, dar stiu sigur ca am scris la final un raport in care cred ca am aprobat concluzia legistilor de la Viena. Este inexplicabil ca documentul nu mai apare astazi niciunde”, spunea legistul.

Interesant este faptul ca fostul sef al Institutului de medicina legala de atunci, Vladimir Belis nu-si mai aminteste de reautopsiere si daca subalternul sau, Valeriu Popa a fost la acea expertiza. Dar totusi medicul Belis confirma ca procedura uzula in cazul unui deces anchetat de procurori presupunea o expertiza medico-legala obligatorie.

Semne de intrebare sunt ridicate si in legatura cu conditiile mortii. Presa scria ca Marin Ceausescu a fost gasit mort, in dimineata zilei de 28 decembrie 1989 in subsolul ambasadei Romaniei in Viena. Sediu in care se afla si Agentia Economica a Romaniei, pe care Marin Ceausescu o conducea din 1974. El a fost gasit de subalterni spanzurat de oglinda. Intr-un interviu acordat in Romania Libera de Suzanne Wolf Martin, avocata americano-elevetiana cooptata in echipa de investigatori straini sustine ca Marin Ceausescu nu s-a sinucis.

“S-a conchis ca a fost suicid prin spanzurare, iar decesul ar fi survenit din cauza fracturii gatului. Ei bine, sa mori din asa ceva trebuie sa cada de la o distanta cel putin egala cu lungimea acestuia. Insa corpul lui Marin Ceausescu atarnase la o inaltime de doar un picior de la nivelul solului. Si mai este ceva, nodul funiei cu care s-ar fi spanzurat era exact la mijloc in spatele gatului. Dar pentru un gat rupt, nodul ar fi trebuit sa apara in partea opusa. Nu era nici macar albastru la fata. Nu trebuie sa fi un geniu ca sa tragi concluzia ca nu a fost o sinucidere”.

Mai mult, si Robert Horvart, regizorul filmului “Averea diavolului” cel care i-a urmarit pe expertii canadieni angajati in 1990 sa dea de urma conturilor lui Ceausescu face dezvaluiri uluitoare despre presupusa sinucidere a fratelui dictatorului.

“In momentul in care echipa CIA a incercat sa salveze viata fratelui lui Marin Ceausescu, in momentul acela echipa DIEE a serviciului roman parasise cladirea”, a spus regizorul Robert Horvart.

sursa: bok.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.