Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Ar trebui sa iau o aspirină pe zi? Ce spun specialiștii despre acest ”fenomen medical”

Ar trebui sa iau o aspirina pe zi? Multe persoane se intreaba daca acest „fenomen medical” are sau nu fundament, daca este sau nu recomandat sa ia o aspirina pe zi si, mai cu seama, cat de eficient este acest obicei prezentat drept tratament preventiv pentru afectiunile cardio-vasculare.

In prezent, aspirina este unul dintre cele mai folosite medicamente la nivel mondial. Este folosita pentru reducerea inflamatiilor si pentru tratarea durerii, fiind un medicament din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene. Mai mult, administarea zilnica a unei doze reduse de aspirina este asociata cu reducerea cu 25% riscului de aparitie a infarctului. Proprietatile „medicamentului-minune” au fost analizate de oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard pentru a stabili eficienta acestuia, notează lyla.ro.

In cazul femeilor, varsta face diferenta in eficienta aspirinei, au descoperit cercetatorii de la Harvard. La cercetare au participat 28.000 de femei sanatoase pe o perioada de 15 ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri – un grup a luat o aspirina pe zi de 100 de miligrame, un grup a primit pastile placebo.

Adevarul despre aspirina
Rezultatele cercetarii de 15 ani a aratat ca femeile sub 65 de ani care au luat o aspirina pe zi prezentau, intr-adevar, un risc mai scazut de infarct, de atac vascular-cerebral, dar si de cancer la colon. Totusi, acestea prezentau un risc mai ridicat de sangerari gastro-intestinale, pericolul reducand masiv beneficiile aduse de administrarea unei aspirine pe zi.

Asadar, in cazul femeilor de peste 65 de ani, administrarea unei aspirine pe zi prezinta atat argumente pro, cat si contra care nu pot fi ignorate. Desi riscul de sangerari gastro-intestinale creste, concomintent scade riscul de aparitie a bolilor de inima si a cancerului de colon. Pentru a stii daca merita asumate riscurile de sanatate, este necesar sfatul medicului. Dupa efectuarea unor analize care sa evalueze riscurile de sanatate la care este expusa femeia care a depasit varsta de 65 de ani, medicul recomanda sau nu administrarea unei aspirine pe zi.

„Ce conteaza de fapt este varsta si istoricul medical, dar si predispozitiile medicale. Pentru femeile de peste 65 de ani, o aspirina pe zi poate fi un bun tratament de prevenire. Daca femeia are sub 65 de ani si nu prezinta riscuri multiple precum diabetul, hipertensiunea, colesterolul marit, obezitatea sau un istoric familial de boli de inima, atunci luarea unei aspirine pe zi nu este indicata”, a explicat medicul cardiolog Suzanne Steinbaum din cadrul spitalului Lenox Hill din New York, SUA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.