Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Beneficiile aspirinei în îngrijirea copiilor

aspirina-pastile

Cine nu a folosit, măcar o dată-n viață, aspirina?! Însă banalul remediu împotriva răcelilor și a durerilor de cap are și alte utilizări mai puțin cunoscute, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea celor mici. Care sunt acestea, mai exact?

Recomandată în general copiilor peste 12 ani în tratarea răcelilor sau a altor afecțiuni, aspirina este un compus sintetic care are la bază salicilina, substanţa care se găsește în anumite plante, cum ar fi scoarţa de salcie albă. Dincolo însă de utilizarea ei obișnuită, aspirina poate juca roluri diverse în gospodăria noastră, de la curăţenie până la grădinărit sau chiar parte a reţetelor de înfrumuseţare. Iată ce poţi face cu câteva tablete atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor:

1. Îndepărtează petele de transpiraţie

Copiii sunt într-o agitație continuă… aleargă, se joacă, merg cu bicicleta. Transpiră foarte mult, iar petele de transpirație se îndepărtează cu greu, mămicile cunosc cel mai bine acest aspect. Poți scăpa de astfel de urme dacă zdrobești două tablete de aspirină şi amesteci praful obţinut cu o jumătate de cană de apă caldă. Înmoaie partea pătată a articolului de îmbrăcăminte în soluţie şi o lași astfel 2-3 ore.

2. Calmează înţepăturilor de insecte

Pentru a reduce inflamaţia provocată de înţepăturile ţânţarilor sau albinelor, umezește pielea celui mic şi pune o aspirină pe înţepătură. Lasă câteva minute să acționeze, timp în care masezi ușor zona inflamată. În cazul în care prichindelul este alergic la înţepăturile de albine sau are probleme de respiraţie, urmate de dureri abdominale sau ameţeli, apelează de urgenţă la un medic.

3. Tratează bătăturile

Uneori, chiar și cei mici pot face bătături la picioare care se pot întări în timp. 5-6 tablete pisate de aspirină pot fi de mare ajutor, în acest caz. Cum? Prepară o pastă din aspirinele zdrobite amestecate cu câte o jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfăşoară piciorul celui mic într-un prosop cald şi acoperă-l cu o pungă de plastic. După 10 minute, îndepărtează punga și prosopul și masează ușor zona afectată.

4. Ajută la îndepărtarea negilor

Se aplică o cantitate generoasă de aspirină pisată pe zonele cu probleme şi se acoperă cu un plasture. Se foloseşte zilnic, până când negul dispare.

5. Elimină mătreața

Mătreaţa apare la copii extrem de rar, dar, din fericire, se tratează cu uşurinţă și cu aspirină. Pisează 2 tablete şi apoi adăugă-le la cantitatea de şampon pe care o folosești de obicei. Lăsă amestecul să acţioneze 1-2 minute, apoi clătește bine şi spălă din nou cu şampon.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.