Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Când trebuie să iei o decizie dificilă și te afli în dificultate, urmează regula 10/10/10

foto: Newsroom | UCLA

Nu e de mirare că bunicile iubesc să spună: „Dimineața totul ți se pare mai limpede”. Într-adevăr, se crede că trebuie să ne conducem după această frază mereu. Dar, ce faci când te trezești și ești tăcut. Când trebuie să iei o decizie dificilă și te afli în dificultate, urmează regula 10/10/10.

Este ușor să-ți pierzi orice speranță în fața unei dileme absolute la prima vedere. Analizând situația în detalii, schimbându-ți mentalitatea zi de zi, te poți trezi într-o durere de nedescris.

Una din cele mai eficiente instrumente pe care dorim să vi le propunem este o strategie de la Suzy Welch, fostul redactor la Harvard Business Review, prin care poți atinge succesul în carieră și viața personală. Se numește 10/10/10 și implică luarea deciziilor prin prisma a 3 perioade diferite:

– Cum te vei simți din cauza acestui lucru după 10 minute?

– Ce vei crede despre această decizie după 10 luni?

– Cum vei reacționa peste 10 ani?

Concentrându-ne atenția pe aceste perioade, ne îndepărtăm la o anumită distanță de problema în sine, pentru a lua o decizie importantă.

Această regulă te va ajuta să câștigi pe teren emoțional. Sentimentele pe care le experimentezi acum sunt dureroase, dar pe viitor – vor lipsi de tot. Prin urmare, strategia celor trei de 10 îți vor schimba unghiul din care privești situația. Nu înseamnă că trebuie să-ți ignori sentimentele, ci nu trebuie să le permiți să te controleze.

De exemplu, dacă eviți o conversație cu șeful – dai voie emoțiilor să te conducă. Dacă ai șansa să porți o discuție cu el, cum te vei simți după 10 minute? Te vei simți mulțumit? Oftezi cu ușurare? Te simți mândru?

Regula susține că nu este corect să iei în considerare doar emoțiile pe termen lung. Și demonstrează că sentimentele care le experimentezi pe termen scurt nu trebuie să fie cele care te împiedică să iei o decizie responsabilă și definitivă.

Sursa: devorbacutine.eueconet.ru

1 Comment

1 Comment

  1. ACA

    15 decembrie 2017 at 23:37

    CORECT ! EROAREA PE CARE O FACMAJORITATEA OAMENILOR ESTE CA EI CONSIDERA SENTIMENTE DOAR SENTIMENTELE DE MOMENTSAU CHIAR EFUZIUNILE SI CONSIDERA „RACEALA ” SAU INSENSIBILITATE SENTIMENTELE PE TERMEN LUNG ADICA CELE ASEZATE , STABILE SI NEMANIFESTATE VULCANIC.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.